Με ένα ατρόμητο χαμόγελο απάντησε στον φασίστα - Η ιστορία πίσω από τη viral φωτογραφία ενός κοριτσιού

H φωτογραφία μίας γυναίκας που χαμογελά περιφρονητικά μπροστά στο πρόσωπο του Ιan Crossland, ηγέτη του ακροδεξιού English Defence League, έχει γίνει viral και έχει κοινοποιηθεί χιλιάδες φορές στα social media.
H Saffiyah Khan από το Birmingham, αναφέρει ότι παρενέβη όταν είδε μία γυναίκα, η οποία φορούσε χιτζάμπ,  να είναι περικυκλωμένη από 25 άνδρες κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Στοκχόλμη.

Το EDL ισχυρίστηκε ότι η νεαρή διέκοψε την ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.
Η Khan, η οποία είπε ότι δεν συμμετείχε σε καμία ομάδα, ανέφερε στο BBC ότι ξαφνιάστηκε όταν είδε πως η συγκεκριμένη φωτογραφία κοινοποιήθηκε τόσες φορές σε όλο τον κόσμο.
"Δεν μου αρέσει όταν βλέπω να επιτίθενται σε ανθρώπους στην πόλη μου", είπε η Khan.

Τη στιγμή που η Khan κοιτάζει ατρόμητα και χαμογελώντας τον αρχηγό των φασιστών απαθανάτισε φωτογράφος του Press Association. Η Khan, που γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και έχει καταγωγή από το Πακιστάν και τη Βοσνία είπε ότι "δεν τρομοκρατήθηκε ούτε στο ελάχιστο".
Και πρόσθεσε: "Έβαλε το δάχτυλό του στο πρόσωπό μου. Ήταν πολύ επιθετικός. Ένας αστυνομικός βρισκόταν μπροστά στη σκηνή και ο άνδρας πήρε το δάχτυλό του από το προσωπό μου. Δεν θα απαντούσα με βίαιο τρόπο".
πηγή: www.enallaktikos.gr

Σχόλια