Κεραμιδαριό..

του Θανάση Καρτερού

Προσπάθησε να προτάξει τη λογική ο Γαβρόγλου χθες στη Βουλή. Επέκρινε ηπίως και καθηγητικά τον αψίκορο Κυριάκο. Δεν πρέπει, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να λέει για τις Πανελλήνιες όσα λέει, γιατί έτσι μπαίνει στον χορό της συσκότισης και κάνει κακό. Αυτή ήταν η ουσία της τοποθέτησης ενός υπουργού στον οποίο ο γνωστός άντρακλας της “Καθημερινής” αισθάνθηκε πριν από λίγες μέρες την ανάγκη να δώσει μπισκοτάκι ακριβώς λόγω της ηπιότητας που τον χαρακτηρίζει. Παρένθεση: Οία η μορφή, τοιάδε και η ψυχή. Τόσο του άντρακλα, όσο και του Γαβρόγλου.
Και τι του απάντησε του υπουργού η Νού-Δού Κεραμέως, από την οποία προφανώς λείπει η καθηγητική αυτοσυγκράτηση; Ότι κανένας δεν μπορεί να λογοκρίνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Μια ήπια τοποθέτηση μετατράπηκε, χάρη στα μαγικά της Ν.Δ., όπως την κατάντησε ο Κυριάκος, σε απόπειρα λογοκρισίας. Και η υπερήφανος ψυχή της Δεξιάς και της κυρίας Κεραμέως τέτοια δεν σηκώνει. Μόνο κεραμιδαριό όλα. Και η αξιολόγηση, και η Υγεία, και η Παιδεία, και το κακό το ριζικό μας. Τους λες καλημέρα και σε βρίζουν ότι είσαι πληρωμένη πένα γιατί βλέπεις καλές μέρες με μια τόσο κακιά κυβέρνηση.
Προφανώς και είναι ασήμαντο το γεγονός. Δεν είναι όμως ενδεικτικό μιας κουλτούρας «ξύνουμε τα νύχια μας για καυγά», μιας λογικής ακραίου λαϊκισμού, με την οποία έχει διαποτίσει τη Ν.Δ. η σημερινή ηγεσία της; Σκεφτείτε, δηλαδή, τι θα έλεγαν αν ο Γαβρόγλου υποστήριζε -που μεταξύ μας είναι και σωστό- πως η πολιτική τής Ν.Δ. είναι πολιτική υπονόμευσης, συκοφαντίας, φθοράς, καταστροφής. Ότι ακόμα και στην Παιδεία, όπου θα έπρεπε να επικρατούν από όλους χαμηλοί τόνοι, δεν διστάζει, για να δυσφημίσει την κυβέρνηση, να σπέρνει ανέμους. Για να φτάσει το κεραμιδαριό της μέχρι τα θρανία.
Όχι λογοκριτή, αλλά και υποκριτή, και βιαστή, και ληστή θα τον έβγαζαν. Και με όλα τα εύοσμα, τα δοκιμασμένα στις επιθέσεις κατά του Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης θα τον έραιναν. Γιατί δεν έχουν πια μέτρο, φρένο, αιδώ. Τους κινεί και τους δονεί η ιδιοφυία του Κυριάκου, η φιλαλήθεια των γνωστών ΜΜΕ, τα φάρμακα της Novartis, ο ηλεκτρισμός της Siemens. Εξ ου και το θέαμα: Η Κεραμέως κατά του Γαβρόγλου. Και το κεραμιδαριό κατά της λογικής...

πηγή: http://www.avgi.gr/

Σχόλια