"Αλατιά" μια από τις καλύτερες και πιο οργανωμένες πρωταπριλιάτικες φάρσες, στον Ελλαδικό χώρο!!

1η Απριλίου 2009. Στο Ληξούρι, έγινε μια από τις καλύτερες και πιο οργανωμένες φάρσες, που είδαμε ποτέ, στον Ελλαδικό χώρο. Εκείνη την μέρα ανακαλύφθηκε η περίφημη «Αλατιά» στα Κηπούρια, κοντά στο Μοναστήρι. Σπάνιο δένδρο, από το οποίο βγαίνει ένα υγρό και με κατάλληλη επεξεργασία, προκύπτει φάρμακο σε σκόνη, θαυματουργό για τις.......αιμορροΐδες

Έτσι είπανε!!!!! Ήταν όλοι στο …κόλπο. Οι μαρτυρίες έγιναν από Ληξουριώτες. Στο ρόλο του εκφωνητή ο Γιώργος Κατσιβέλης, ο Βαγγέλης Αλεξανδρόπουλος μίλησε για τις πιστοποίηση του «φαρμάκου» από επιστημονικά εργαστήρια που είχε σταλεί δείγμα, ο Αντώνης Τζουγανάτος στο ρόλο γιατρού που τεκμηρίωσε επιστημονικά την αποτελεσματικότητα της σκόνης της "Αλατιάς", ο φαρμακοποιός Κοσμάς Χρυσός μέσα στο φαρμακείο μίλησε επίσης για το φάρμακο, ενώ υπήρχαν και δύο μαρτυρίες από πολίτες, μία που είχε έλθει από Θεσσαλονίκη να βρεί το φάρμακο (στο ρόλο ήταν η Μαρία Αραβαντινού) και ο Παναγής Κουρούκλης. 
Μέχρι και λιτανεία έγινε έξω από το Μοναστήρι στα Κηπούρια, με παπάδες, ψαλτάδες, με παράκληση και λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν Παλικησιάνοι ντυμένοι ανάλογα για την περίσταση. Τέλος …ποιος άλλος??? Ο Μάκης Γαλανός, ο οποίος διάβασε ένα κομμάτι από την Οδύσσεια με αναφορά στην Κεφαλονιά, την Ιθάκη και το αλάτι… βάζοντας και την σφραγίδα του ότι οι Αρχαίοι Κεφαλλήνες γνώριζαν την «αλατιά» . 
Απολαύστε το βίντεο.....https://www.youtube.com/watch?v=gLmHhv4_6Ws

πηγή:
Orestis Kappatos προς Κομπόγιο ιστορίας Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Σχόλια