Ο Μητσοτάκης παραδέχεται την offshore

Η απάντηση της εφημερίδας "Documento"

"Η ΝΔ, αποφάσισε για μια ακόμη φορά να απαντήσει αντί του Κυριάκου σε ένα θέμα που αφορά τον ίδιο. Όσοι κινούν σήμερα τα νήματα στη ΝΔ, γνωρίζουν πως και ο κομματικός μηχανισμός και οι άνθρωποι της ΝΔ , είναι ενάντια στην τακτική του κρυπτόμενου Μητσοτάκη, αλλά συνεχίζουν να Αδωνοποιούν το κόμμα και να Καρατζαφεροποιούν την πολιτική με «μπροστάντζες» και offshore.
Το κύριο όμως είναι, πως ο κρυπτόμενος πίσω από το γραφείο Τύπου Μητσοτάκης, κάνει την παραδοχή πως η σύζυγός του είναι κάτοχος offshore εταιρείας του φορολογικού παραδείσου των νησιών Κευμάν, για όσο διάστημα δεν κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες.

Μπροστά σε αυτή την παραδοχή, που συνιστά παραδοχή ποινικού αδικήματος, η δικαιολογία είναι πως πρόκειται για στοιχεία « που δηλώνει δημόσια στο βιογραφικό της». Όχι, η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη δεν δήλωσε ποτέ πως έχει offshore. Απλώς την έκρυβε αφήνοντας να εννοηθεί πως η εταιρεία της είναι άλλη, με το ίδιο όνομα στην Ελβετία. Τελικώς οι πολυδιαφημισμένες μπίζνες και η επενδυτική αριστεία, δεν ήταν τίποτα άλλο από σκοτεινές διαδρομές του χρήματος. Στην πιο αθώα εκδοχή, σε καιρούς μνημονίων, όταν φτωχοποιούσαν και έριχναν τους πολίτες στην ανέχεια με φόρους και λιτότητα, οι ίδιοι είχαν τον τρόπο τους με τις offshore πληρώνοντας φόρο 0,5%.
Ας απαντήσει λοιπόν δημοσίως (επιβάλλεται να το κάνει) γιατί επιλέγει εξωτικές εταιρείες εξωτικών νησιών και Παπασταύρους ως συνεργάτες; Ποιά κεφάλαια έχει κινήσει μέσα από εταιρικές μορφές που οι περισσότεροι επιλέγουν για να κρύψουν και να κρυφτούν; Γιατί έκρυβε την offshore εταιρεία μέσα σε μια άλλη ίδιου ονόματος, με το κόλπο της μπάμπουσκας;

Αν ο κύριος Μητσοτάκης επιμένει να περάσουμε από το Μοσχάτο, μπορούμε να κανονίσουμε ένα ραντεβού, για να του δείξουμε και τους πραγματικούς πόρους αγοράς των σπιτιών της συζύγου του. Θα είναι εκεί;"

Σχόλια