ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Με προορισμό την Αθήνα αναχώρησε το πρωί της Κυριακής (5/2) η Γυναικεία Χορωδία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., η οποία θα έχει την ιδιαίτερη τιμή να εκπροσωπήσει το νησί μας στην ιστορική παράσταση-αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη, που θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η 25μελής αποστολή με μαέστρο τον Αγγελο Μουρελάτο, μετά από τρεις μήνες προετοιμασίας είναι έτοιμη να ενώσει τη φωνή της, μαζί με άλλους 300 χορωδούς από ολόκληρη την Ελλάδα, σχηματίζοντας μια τεράστια χορωδία, που θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού, συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας.
Η συναυλία περιλαμβάνει 30 περίπου τραγούδια από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα από τον Κεφαλλονίτη μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος θα διευθύνει και το έργο.
Τα κείμενα, ειδικά για την παράσταση έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.  Συμμετέχουν ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης και οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Μπάμπης Βελισσάριος και Παντελής Κοντός.
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια από τους ποιητικούς κύκλους Μικρές Κυκλάδες, Επιτάφιο, Άξιον Εστί, Επιφάνεια, Όμορφη Πόλη, Αρχιπέλαγος, Πολιτεία, Λιποτάκτες, Χαιρετισμοί και Γειτονιά των Αγγέλων σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα του διακεκριμένου μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.
Την αποστολή συνοδεύει στην πρωτεύουσα και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Άγγελος Κωνσταντάκης.

Σχόλια