Συγκλονιστικός Μπαρμπάτης, εντυπωσιακή γυναικεία Χορωδία.


Η αποψινή βραδιά (7 Φεβρουαρίου 2017) ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, o οποίος συγκλόνισε το κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την διεύθυνση που έκανε σε 350 περίπου άτομα, 10 Χορωδιών από όλη την Ελλάδα.


Στο Μέγαρο Μουσικής βρέθηκε και η Γυναικεία Χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ, η οποία πραγματικά έδωσε ρέστα με την ερμηνεία της στη μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη με τον τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη». Τα… κορίτσια της ΚΕΔΗΚΕ έδωσαν την ψυχή τους στη δεύτερη βραδιά της συναυλίας, αφού η πρώτη, την Δευτέρα το βράδυ, ήταν περισσότερο βραδιά προσαρμογής σε ένα τεράστιο κοινό και σε έναν άγνωστο για αυτές χώρο όπως είναι το Μέγαρο Μουσικής. Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλά πηγαδάκια κατά την διάρκεια του διαλείμματος άκουγες από τον κόσμο τα καλύτερα λόγια για τις Χορωδίες και περισσότερο για αυτή της ΚΕΔΗΚΕ. Μην σας κάνει εντύπωση, διότι τόσο χθες όσο και σήμερα το βράδυ βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής πολλοί Κεφαλλονίτες, που ήρθαν να χειροκροτήσουν τον δικό τους μαέστρο, Παναγή Μπαρμπάτη, τη Χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ και φυσικά τον δικό της μαέστρο, τον Άγγελο Μουρελάτο, που ασπάστηκε επί σκηνής ο Μπαρμπάτης ζητώντας επιτακτικά από τον κόσμο να τον χειροκροτήσει. Ήταν οι βραδιές του Μουρελάτου, ήταν οι βραδιές του Μπαρμπάτη η Δευτέρα και η Τρίτη. Έλαμψαν με την παρουσία τους στην ορχήστρα ο Κώστας Φρανζής στο σαξόφωνο και ο Γιάννης Δάφνος στην κιθάρα, αμφότεροι από τη Λειβαθώ. Στο Μέγαρο βρέθηκαν, όπως ήταν φυσικό, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κεκάτος, ο αναπληρωτής του Δημάρχου, Διονύσης Λυκούδης και ο π. Σπυρίδων Πετεινάτος.
Στο τέλος της συναυλίας ο Παναγής Μπαρμπάτης, χωρίς μικρόφωνο είπε δύο λόγια που ενθουσίασαν το κοινό. "Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον μεγάλο δάσκαλο που μου εμπιστεύτηκε τη μουσική του. Αυτό που κάναμε απόψε αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε όσο κανείς άλλος συνθέτης την συμπαντική αρμονία και ως Έλλην την πατρίδα του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μαέστρους, αλλά και τους εξαίρετους χορωδούς που τραγούδησαν με την καρδιά τους, ώστε οι φωνές να ενωθούν από τη Χίο ως τη Λάρισα, από την Κέρκυρα ως την Τρίπολη και από την Κεφαλονιά ως την Φλώρινα. Σας ευχαριστώ που μοιραστήκαμε το ίδιο όνειρο." Χαρακτηριστικό της απίστευτης αποψινής βραδιάς ήταν το γεγονός ότι ο κόσμος δεν άφηνε Χορωδούς, ορχήστρα και μαέστρο να φύγουν μετά το πέρας της συναυλίας, αναγκάζοντάς τους να πουν δύο ακόμη τραγούδια. Ο γνωστός τραγουδιστής, Σάκης Ρουβάς, που παρακολούθησε τη συναυλία, βλέποντας αυτό που έκανε ο Μπαρμπάτης αναφώνησε στον διπλανό του: «Είναι… ημίτρελος αυτός ο Μπαρμπάτης». Τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στην σκηνοθετική επιμελήτρια, τη συμπατριώτισσά μας, Σοφία Σπυράτου, στους ηθοποιούς, Γιάννη Στάνκογλου και Βίκη Παπαδοπούλου και στους σολίστ Μίλτο Πασχαλίδη, Δημήτρη Μπάση, Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Παντελή Κοντό και Μπάμπη Βελισσάριο.

Ρεπορτάζ: Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
πηγή: http://efimeridakefalonia.gr

Σχόλια