Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιβεβαιώνει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς

της Άντας Ψαρρά
Με μεγάλη δόση πολιτικού πολιτισμού και υπεύθυνης πολιτικής τοποθέτησης ο γόνος της οικογένειας Βαρβιτσιώτη, γνωστός και από την επίδειξη αλληλεγγύης του προς πρόσφυγες και μετανάστες ειδικά στον χειρισμό της υπόθεσης Φαρμακονήσι, δήλωσε χθες επί λέξει στο ραδιόφωνο, αναφερόμενος στον Γιάννη Μουζάλα: «Εχουν περάσει 19-20 μήνες και για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ο κ. Μουζάλας ήταν όντως υπεράνω κριτικής και λέγαμε ευτυχώς είναι ο Μουζάλας και δεν είναι η τρελή η Χριστοδουλοπούλου, να βάλει μια τάξη σ’ αυτό το χάος του προσφυγικού».
Αμέσως μετά, πολλά πολυφωνικά κανάλια φρόντισαν να αναμεταδώσουν αυτήν την «υπεύθυνη» τοποθέτηση.
Η αντιπρόεδρος της Βουλής εξέδωσε αργά χθες το μεσημέρι δήλωση στην οποία αναφέρει:
«Με λύπη μου ενημερώθηκα για τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. στις οποίες, μεταξύ της κριτικής του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, καταφέρεται με αήθεις χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου. Καθένας και καθεμία μπορεί να κρίνει το έργο πολιτικών προσώπων, και δη υπουργών, με πολιτικούς όμως όρους.
Η χρήση μη πολιτικών μειωτικών χαρακτηρισμών παραπέμπει τόσο σε ένδεια επιχειρημάτων όσο και σε αυτό που ο ίδιος ο κ. Βαρβιτσιώτης, στις δηλώσεις του, επέμενε ότι θέλει να αποφύγει: την απόπειρα “δολοφονίας” χαρακτήρων.
Πάνω στον αντιπολιτευτικό του οίστρο, ξεχνά αυτό που ξέρουν όλοι και όλες: ότι η ανθρωπιστική πολιτική στο ζήτημα του προσφυγικού, για την οποία η Ελλάδα έχει δεχθεί τα πλέον ευμενή σχόλια από ευρωπαϊκές και διεθνείς αρχές και ηγεσίες, εγκαινιάστηκε την περίοδο της υπουργίας μου. Για την αυταρχική και κατασταλτική πολιτική της πυγμής απέναντι σε
αδύναμους και κατατρεγμένους, που ήταν το δόγμα της κυβέρνησης Σαμαρά, στην οποία ο κ. Βαρβιτσιώτης ήταν υπουργός Ναυτιλίας, ακόμη απολογείται.
Δυστυχώς, για τον κ. Βαρβιτσιώτη, η Αριστερά, με το ηθικό πλεονέκτημά της, ανέλαβε να σώσει τις ευρωπαϊκές αξίες, σε αντίθεση με τους “Βίζεγκραντ” πολιτικούς του ομοϊδεάτες».
Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, με περισσή αισχρότητα χαρακτήρισε την αντιπρόεδρο της Βουλής «τρελή».
Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. για θέματα μετανάστευσης και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, πρόεδρος της οποίας είναι η Τασία Χριστοδουλοπούλου, απέδειξε για πολλοστή φορά τη βαθιά παιδεία του και τον ακόμα βαθύτερο σεβασμό του στους θεσμούς και τους θεσμικούς παράγοντες.  Άξιος!..

Σχόλια