Οδοιπορικό…αλήθειας ή ψεύδους;

της Σ. Κιορπέ
Το σαββατοκύριακο κλιμάκιο της Ν.Δ. με επικεφαλής των Λ Αυγενάκη, έκανε σε πολλές πόλεις της Θράκης εκδηλώσεις με τίτλο … " συμφωνία αλήθειας με αγρότες και κτηνοτρόφους " !
Το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ιστότοπο της Ξάνθης, είναι ενα πολύ καλό σχόλιο – απάντηση για την κίνηση αυτή της ΝΔ του Κυριάκου
Οδοιπορικό της «Συμφωνίας Αλήθειας με Αγρότες και Κτηνοτρόφους» χθες στη Γενισέα, από τη ΝΔ!
Κοσμοσυρροή, χαμός, σεισμός!
Θα μας δώσετε κι εμάς μία δόση αυτής της «αλήθειας», για να έχουμε έναν μπούσουλα να πορευτούμε; Please!!!!
Τακτική γνώριμη για τον κόσμο, το μάθαμε πια.
Βαρύγδουποι τίτλοι: Ζάππειο 1,2,3,4,5,…205, Ξένιος Ζευς, Συμφωνία Αλήθειας, τι να πρωτοθυμηθούμε; Φτωχοποίηση, απολύσεις, χρέος, ελλείμματα, μίζες, μπίζνες, κουμπάρους.
Παρόντες πάντα στις εκδηλώσεις, η στάχτη και μπούρμπερη του δημόσιου πλούτου, οι κηφήνες, οι κρατικοδίαιτοι, οι κληρονόμοι αξιωμάτων και θέσεων, λαμπρύνουν διά της παρουσίας τους, τα events.
Τα Burberries, τα Gucci, τα Hilfiger δίνουν και παίρνουν στις φιέστες της απάτης και της μούφας. Μικρές οι αίθουσες, δεν τους χωρούν, είναι πολλοί! Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια.
Μία είναι η ουσία: Λυμαίνονταν τον δημόσιο πλούτο και τα ταμεία για δεκαετίες, ρήμαξαν τον τόπο στην κυριολεξία, δεν άφησαν όρθιο όχι αγροτικό τομέα, αλλά αν δεν τους απαξίωνε ο λαός με την ψήφο του δεν θα άφηναν ούτε
κιονόκρανο. Και τώρα γυρνούν, ανά την Ελλάδα, χωρίς ντροπή, διοργανώνουν φιέστες, φορούν το χαμόγελο το  γιορτινό και σκορπούν, με τη νέα «σκιώδη» κυβέρνησή τους, υποσχέσεις για παλινόρθωση! Ας έρθει ένα UFO να τους πάρει κι αυτούς και τις σκιές τους και την αλήθεια τους.
Ας κοιτάξουν κατάματα τον κόσμο κι ας εξηγήσουν γιατί περικόπηκαν οι μισθοί, οι συντάξεις, τα δώρα;
Γιατί τόσο αδίστακτα, προχωρούσαν σε χιλιάδες απολύσεις;
Γιατί με τις παρεμβάσεις τους έβαλαν τη σφραγίδα τους και μετά ταφόπλακα στον ιδιωτικό τομέα;
Γιατί έκλεισαν σχολεία και ρήμαξαν τα δημόσια Νοσοκομεία;
Γιατί οι υπέρ ανεργίας κι αλληλεγγύης κρατήσεις, δεν αποδόθηκαν ποτέ;
Γιατί έφτασαν την ανεργία στο 29%;
Γιατί δεν έκαναν ποτέ κοινωνική πολιτική, παρά τους ένοιαζε πώς θα σώσουν τις καταθέσεις τους;
Γιατί τρομοκρατούσαν τον κόσμο, επί μήνες να βγάλει τα λεφτά του από τις τράπεζες, καθώς ερχότανε η χρεοκοπία;
Γιατί, γιατί, γιατί;;; Αμέτρητα είναι τα γιατί.
Σκιώδεις υπουργάρες, τώρα που θα αναλάβετε τα «χαρτοφυλάκιά» σας, καλή επιτυχία στο «έργο» σας. Μακάρι να μείνετε σκιώδεις, γιατί αν έρθετε ποτέ ξανά στο προσκήνιο, κάηκε το σύμπαν και βοήθειά μας. Οι κουτάλες σας είναι γυαλισμένες και σας περιμένουν.
Από τέτοιες «συμφωνίες», χορτάσαμε!

Σάσα Κιορπέ

Σχόλια