Τον αφορισμό του Προφήτη Δανιήλ σκέφτεται να ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

του Γιώργου Βεργόπουλου


Μετά την αποκάλυψη ότι ο Προφήτης Δανιήλ στον 13 Ψαλμό του αναφωνεί «Ουκ έστι Θεός», ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από την Εκκλησία της Ελλάδας τον αφορισμό του Προφήτη.
Συζητώντας το θέμα με τον αρχηγό της ΝΔ, στελέχη του κόμματος επεσήμαναν ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη το γενικότερο κείμενο του Ψαλμού 13 και συγκεκριμένα η ακριβώς προηγούμενη φράση η οποία λέει «Είπεν άφρον εν τη καρδία του».

Όμως ο αρχηγός της ΝΔ εμφανίζεται άτεγκτος. Όπως ξεκαθάρισε σε συνεργάτες του, η ΝΔ δεν θα ανεχθεί πλέον αμφίσημες φράσεις από κανένα πρόσωπο του δημόσιου βίου. «Το τι είπε πριν και μετά είναι άσχετο», τόνισε χαρακτηριστικά. «Αν είναι έτσι, θα πρέπει να ανεχθούμε και τον Αλεξιάδη και όποιο άλλο υπουργό του Συριζα να λέει ότι θέλει με τη δικαιολογία ότι αναφέρεται σε άλλο ζήτημα. Από δω και πέρα στην Ελλάδα η κάθε φράση θα κρίνεται από μόνη της».
Προκειμένου να αποφύγουν την πιθανή διαγραφή τους από το κόμμα, τα στελέχη της ΝΔ ειδοποιήθηκαν ήδη με non paper να μιλούν κοφτά, με μια μόνο φράση σε κάθε πρόταση ή παράγραφο.
Βουλευτής της ΝΔ του οποίου κυκλοφορεί βιντεοσκοπημένη η φράση «εμείς τα φάγαμε όλα» (από γαμήλιο γλέντι σε ταβέρνα της Αττικής) απειλείται ήδη με πειθαρχική ποινή  διότι εξέθεσε δημοσίως το κόμμα...

πηγή: http://enter4news.gr

Σχόλια