Ν.Παππάς: Δεν είχανε άδειες για να τις αφαιρέσει κανείς - πώς θα γίνει ο διαγωνισμός


Αδειες «δεν θα αφαιρεθούν γιατί δεν υπάρχουν άδειες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, απαντώντας στις αιτιάσεις για την προωθούμενη λύση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.


Ο Νίκος Παππάς ανέφερε σχετικά ότι «ο διαγωνισμός θα γίνει σε πολλαπλούς γύρους. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αρχικά ο διαγωνισμός για την πρώτη άδεια, μετά ο διαγωνισμός για τη δεύτερη, μετά για την τρίτη και, τέλος για την τέταρτη», σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Παραπολιτικά».
 
Οπως διευκρίνισε, τον διαγωνισμό θα πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. 
 
Εξάλλου, ο υπουργός ανέφερε ότι η Digea θα μπορεί να μεταδίδει το σήμα μόνο όσων καναλιών έχουν άδεια, ενώ αν κάποιος θέλει να εκπέμψει από την Κύπρο δορυφορικά, δεν υπάρχει πρόβλημα.
 
«Η κυβέρνηση εντός ολίγων ημερών θα δημοσιεύσει την προκήρυξη για τον διαγωνισμό» προανήγγειλε ο ίδιος.
 
Σχετικά με την συζήτηση για τον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, ο κ.Παππάς σχολίασε ότι «ο περιορισμένος αριθμός των αδειών είναι αυτός που μπορεί να διασφαλίσει ότι και ο διαγωνισμός θα γίνει και η ποιότητα θα μπορεί να εξασφαλιστεί και τα σχήματα θα είναι βιώσιμα ... Τα μη βιώσιμα σχήματα δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό, όπως είχαν τα κανάλια το προηγούμενο διάστημα».
 
Το εμπόδιο του ΣτΕ κατά τον ίδιο θα ξεπεραστεί και δεν θα κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος που ψηφίστηκε, καθώς «αν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε ρητά και αποκλειστικά η αρμοδιότητα αδειοδότησης να ανήκει στο ΕΣΡ, δεν θα είχε παρά να την αναφέρει στο ίδιο εδάφιο που αναφέρει τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις, στο Άρθρο 15 του Συντάγματος».
 
Επιτέθηκε εξάλλου στη ΝΔ λέγοντας ότι ενώ αρχικά οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ είχαν δεσμευθεί ότι θα έβρισκαν λύση στο ζήτημα του ΕΣΡ και είχαν αρχίσει να συζητούνται ονόματα, «σήμερα ο μόνος καημός της ΝΔ είναι να μη γίνει διαγωνισμός».

Σχόλια