Ψέματα και ψεύτες..


του Θανάση Καρτερού
Δημοσιογράφοι, λιβελλογράφοι, εργατοπατέρες, αγροτοπατέρες, σκέτοι πατέρες, δεξιοί, ποταμοπασόκοι, βουλευτές, παπαγάλοι την κοπανάνε αλύπητα την κυβέρνηση: Άλλα υποσχεθήκατε κι άλλα κάνετε. Άλλα λέγατε κι άλλα εφαρμόζετε. Άρα είστε ψεύτες, ο Τσίπρας είναι ψεύτης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψεύτης. Να φανταστείτε ότι στην ευφάνταστη εκδήλωση υπό τον τίτλο «η γραβάτα τραγουδάει», ανήμερα του αγροτικού συλλαλητηρίου, οι συγκεντρωμένοι τα έδωσαν όλα με το τραγούδι «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Αφήστε τι τραβάνε όσοι επώνυμοι έχουν το καθήκον, ή την απρονοησία, να εμφανίζονται στα μεγάλα κανάλια που υπηρετούν, ως γνωστόν, με κάθε κόστος την αλήθεια.
Ας μην κοροϊδευόμαστε. Αυτό το παραμύθι για τα ψέματα της Αριστεράς βρίσκει ευήκοα ώτα στην κοινωνία. Πρώτα-πρώτα γιατί πολλοί άνθρωποι κουράστηκαν από τόσα και τόσα ψέματα, τόσα και τόσα χρόνια, και δικαιολογημένα έχουν γίνει φιλύποπτοι και έτοιμοι να πιστέψουν το χειρότερο. Και δεύτερον γιατί οι κατασκευαστές αυτής της προπαγανδιστικής καμπάνιας κάνουν μια λαθροχειρία. Μπουρδουκλώνουν όσα ειπώθηκαν στις εκλογές του Ιανουαρίου με όσα ειπώθηκαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Παραλείποντας, εσκεμμένα, ότι ανάμεσα στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις μεσολαβεί κάτι που άλλαξε πολλά δεδομένα: Η συμφωνία του δύσκολου Ιουλίου του 2015.
Εξηγούμαστε. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκαν στην κυβέρνηση τον Ιανουάριο με κάποιες θέσεις. Τις πάλεψαν. Μέχρι τα άκρα και πέρα από αυτά. Μην ξεχνάμε το thisisacoup, έτσι; Υπέγραψαν τελικά μια συμφωνία με τους δανειστές, όταν η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού. Ως εκεί αποφάσισαν, η τόλμησαν κατά άλλους, να πάνε. Αυτό το Μνημόνιο, όμως, προϊόν συμβιβασμού, κατέγραφε κάποιες υποχωρήσεις όχι μόνο των δανειστών -ναι, ναι, υπήρξαν και
ήταν σοβαρές- αλλά και της κυβέρνησης. Δεν είναι ντοκουμέντο του ΣΥΡΙΖΑ το Μνημόνιο. Άλλες ήταν και είναι οι θέσεις του για μια σειρά ζητήματα. Δεν γινόταν όμως να βγει η χώρα από τα σκατά, χωρίς να λερώσουμε την ανεπίληπτη αριστερή μας φορεσιά.
Δεν συμφωνούν ορισμένοι μ' αυτό; Καλώς. Αλλά να βγάζουν τον Τσίπρα ψεύτη οι Μένουμε Ευρώπη; Έλεος! Τον Σεπτέμβριο ο Τσίπρας έκανε το πρωτοφανές, να βάλει στο κέντρο της εκλογικής μάχης την αλήθεια του Μνημονίου. Εξήγησε τα πώς και τα γιατί. Και «έταξε» δυο - τρία βασικά πράγματα. Ότι θα διαπραγματευτεί σκληρά για να απαλύνει τα μνημονιακά μέτρα. Ότι, για παράδειγμα, θα δώσει μάχη για τις συντάξεις. Ότι θα εφαρμόσει ένα παράλληλο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Κι ότι θα κάνει το παν για να βγούμε το 2016 από την επιτήρηση. Τι από αυτά δεν προσπαθεί να κάνει; Και παρεμπιπτόντως: Ποιος προσπαθεί να τον εμποδίσει να τα κάνει;
Καημένη αλήθεια, μένεις κι εσύ Ευρώπη;
Πηγή: avgi.gr

Σχόλια