Πειραματόζωο και με τη βούλα του ΔΝΤ..


Παρότι τα περισσότερα από όσα περιέχονται στην έκθεση του ΔΝΤ, με ημερομηνία 7 Δεκεμβρίου 2015, ήταν λίγο έως πολύ γνωστά από προηγούμενες διαρροές η δημοσιοποίηση της έκθεσης είναι αποκαλυπτική της υποκρισίας και του βρόμικου παιχνιδιού που παίχθηκε εις βάρος της πολιτικά αδύναμης Ελλάδας. Επρόκειτο κυριολεκτικά για πείραμα πάνω σε ανθρώπους. Ένα πείραμα για την προστασία κυρίως των ευρωπαϊκών τραπεζών που ήταν εκτεθειμένες στα ελληνικά ομόλογα και έπρεπε να προστατευθούν.
Επιπλέον στην έκθεση ομολογείται πως παραβιάστηκε το καταστατικό του Ταμείου, αφού συμμετείχε στο πρόγραμμα "διάσωσης" χώρας της οποίας το χρέος δεν ήταν βιώσιμο! Και όταν ήρθε το PSI, εκείνο το περιβόητο κατόρθωμα του σαμαροβενιζελισμού, αυτό που κρίνεται σήμερα από το ΔΝΤ ως ανεπαρκές, εκτόξευσε περισσότερο το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Η απορία όλων όσοι διαβάζουν αυτή την έκθεση προκύπτει από το γεγονός ότι, ενώ ομολογούνται τα λάθη σκοπιμότητας και η αναποτελεσματικότητα των μέτρων, δεν υπάρχει κανένας δισταγμός να συνεχίσουν το ίδιο τροπάριο αντί να
διορθωθούν τα λάθη τώρα. Και επιπλέον, ενώ το χρέος της χώρας παραμένει μη βιώσιμο, δεν έγινε καμία προσπάθεια να προσδιοριστεί η λύση ώστε το ελληνικό χρέος να γίνει επιτέλους βιώσιμο.

Αυτά είναι τα οικονομικά κομμάτια του πρώτου και δεύτερου Μνημονίου. Κομμάτια στα οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά για υποχωρήσεις των θεσμών λόγω ενστάσεων ή αντιρρήσεων των δανειζομένων, δηλαδή των ελληνικών κυβερνήσεων. Και πώς να υπάρχει αναφορά αφού δεν υπήρχε η παραμικρή ένσταση; Άλλωστε θα περάσει στην ιστορία η απάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όταν ο τελευταίος, ύστερα από πίεση του ΔΝΤ, το οποίο του έδωσε την έγκριση και άδεια να το αναφέρει, ζήτησε από τον Γερμανό ομόλογό του να κουρευτεί μέρος του ελληνικού χρέους. Η απάντηση ήταν: "Γιάννη, ξέχνα το"! Και φυσικά η υπερήφανη και σωτήρια κυβέρνηση του Αντώνη και τον Βαγγέλη το ξέχασε...

Έτσι γράφτηκε η ιστορία των Μνημονίων της ντροπής, αφού στις διαπραγματεύσεις υπήρχε μία μόνον πλευρά! Η πλευρά των δανειστών. Πάντως, έτσι και αλλιώς, η έκθεση του ΔΝΤ είναι πλέον ένα σοβαρό επίσημο ντοκουμέντο στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις που έτσι κι αλλιώς θα ακολουθήσουν ώστε το ελληνικό χρέος να γίνει τελικά βιώσιμο και όχι η θηλιά που θα πνίγει και θα ακυρώνει τις προσπάθειες μιας χώρας και ενός λαού να ζήσουν ελεύθερα με αξιοπρέπεια.

http://left.gr

Σχόλια