Μάζεψε τελικά ο Άδωνις τις υπογραφές;


Για καθυστέρηση οκτώ (8) λεπτών, από την προκαθορισμένη ώρα κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, ο Αδωνις Γεωργιάδης, έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ. Αφήνουμε στην άκρη το θέμα της υποψηφιότητας, και το γεγονός πως η ΝΔ, έφτασε να διεκδικεί την προεδρία της, ένας άνθρωπος που μόλις τρία χρόνια πριν, ήταν βουλευτής του ακροδεξιού ΛάΟΣ. Ξεχνάμε επίσης τα λεγόμενα του Άδωνι για τη ΝΔ, το κόμμα του οποίου θέλει να ηγηθεί. Αν και, εδώ που τα λέμε, μερικά από αυτά, δύσκολα ξεχνιούνται. Επί παραδείγματι, δύσκολο να ξεχνά κανείς τη δήλωσή του, με την οποία προειδοποιούσε τους Έλληνες πως «όποιος απο’δω και μπρος, ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να ξέρει ότι δια της ψήφου του, νομιμοποιεί την κλοπή του δημοσίου χρήματος. Δεν μπορεί κανείς να πάει πλέον στην κάλπη, και να ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει, πως τα δυο αυτά κόμματα, είναι και κλέφτες και ψεύτες».
Δύσκολο ακόμα είναι να ξεχαστεί και η δήλωσή του, με την οποία έλεγε ότι «η ΝΔ είναι η ντροπή της δεξιάς». Αυτές όμως, κι άλλες, πάμπολλες δηλώσεις, αλληλοσυγκρουόμενες και αλλοπρόσαλλες, όπως όλο του το πολιτικό βίο, θα τις
κρίνει και θα τις κρίνουν το κόμμα του και αυτοί που ενδιαφέρονται για τις απόψεις του. Οι οπαδοί της ΝΔ και γενικά εκείνοι που τον ψηφίζουν. Που λογικά, τους συνεπαίρνει με τους …πηγαίους του λόγους, όταν διαφημίζει «ιστορικά» βιβλία και τα πουλάει με το κιλό, ή, όταν διαφημίζει τα βιβλία του Πλεύρη. Εμάς, δύσκολα θα μας πιάσει η στεναχώρια, που δεν θα είναι υποψήφιος. Θα στεναχωρηθούν οι φίλοι του, του Παττακού συμπεριλαμβανομένου, και δεν χρειάζεται να χαλάμε εμείς τη ζαχαρένια.
Ωστόσο, επειδή ο συγκεκριμένος είναι γνωστός «θεατρίνος», υπάρχει ένα ερώτημα το οποίο, μάλλον δεν θα απαντηθεί, και το οποίο είναι: Μάζεψε, άραγε, πράγματι τις 50 απαιτούμενες υπογραφές ο Άδωνις, ή, αφού είδε ότι δεν τα κατάφερε, έσπευσε να… αργήσει να τις «καταθέσει», ούτως ώστε να μην γελάει μαζί του το πανελλήνιο; Είναι περισσότερο από βέβαιο πως κάτι τέτοιο, ακόμα κι αν έχει συμβεί, δεν θα μαθευτεί. Εξάλλου, η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από το θέμα της αργοπορίας. Ήδη, αγανακτούν μερικοί, επειδή, λέει, είναι τυπολατρικό. Μπορεί και να είναι έτσι. Αλλά, αν δεν πειράζει που κανείς παραβιάζει τις προθεσμίες (και τον ΚΟΚ, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε), τι ακριβώς νόημα έχουν αυτές; Θα είχε, πάντως, ενδιαφέρον, να μαθαίναμε πράγματι ότι η φασαρία δεν έγινε επειδή άργησε να καταθέσει αλλά επειδή δεν μπόρεσε καν να μαζέψει τις υπογραφές. Και βγήκε «στα κάγκελα» να τσιρίζει ξανά.
του Niko Ago.  http://www.altsantiri.gr

Σχόλια