Μακάρι αυτό το ΌΧΙ να είναι η αρχή για να μην υπάρξει ποτέ ξανά κανένα παιδί πεινασμένο.

του Γιώργου Μαυρίδη

«Εδώ και 2 μέρες θέλω να σχολιάσω τα γεγονότα πού συμβαίνουν στην χώρα μας.Η αλήθεια είναι ότι αυτό που με κρατούσε πίσω μέχρι να γράψω αυτό το κείμενο, βρίσκεται στα σχόλια που δέχομαι κατά καιρούς από άγνωστους, που με αποκαλούν , "βολεμένο"κάθε φορά που αναφέρομαι στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.Επειδή όμως η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί θέλω πολύ να χρησιμοποιήσω το δικαίωμα που μου δίνει η δημοκρατία και να εκφράσω την άποψή μου. Πριν το κάνω όμως, θα γράψω 3 πράγματα που μέχρι σήμερα είχα υποσχεθεί ότι δε θα αναφερθώ ποτέ...Είμαι 37 χρόνων και είμαι παιδί που με μεγάλωσε μια μάνα και μια γιαγιά, εμένα και την αδερφή μου. Ο πατέρας μου μπαινόβγαινε σε φυλακές με αποτέλεσμα η μητέρα μου να δουλεύει όλη μέρα για να μας μεγαλώσει. Δε θα πω παραπάνω για αυτό τον άνθρωπο γιατί ζει και δε θέλω να τον στεναχωρήσω ασχέτως με το τι έκανε στην οικογένεια μας. Ξεκίνησα να δουλεύω σε ηλικία 15 ετών γιατί απλά δεν γινόταν αλλιώς. Δε θα ξεχάσω ποτέ τα χρόνια που πήγαινα στο σχολείο και δεν είχα λεφτά να πάρω τυρόπιτα και
είχα ταράξει στην τράκα όλους τους συμμαθητές μου. Πήγα νυχτερινό για να βγάλω το σχολείο και δούλευα τα πρωινά σε γυραδικο και τα βράδια μετά από το σχολείο 10-2 σε πιτσαρία πακετας. Μέχρι τα 30 μου έζησα μια ολόκληρη ζωή σε μόνιμη οικονομική κρίση, έκανα ότι δουλειά μπορούσα για να τα φέρνω βόλτα. Είχα το μαγαζί μου που έφτιαξα με αίμα και συγχρόνως δούλευα νύχτα σε μαγαζιά για να πληρώνω τα ενοίκια μου. Τα τελευταία 5 χρόνια και μετά από πολύ ιδρώτα κατάφερα να είμαι καλά οικονομικά και να μπορώ να βοηθήσω επιτέλους τους δικούς μου ανθρώπους.
Τις τελευταίες 24 ώρες πρέπει να πάρω μια απόφαση για το τι θα ψηφίσω στο δημοψήφισμα. Για πρώτη φορά μου δίνεται η ευκαιρία να αποφασίσω εγώ και όχι οι άλλοι.
Δέχομαι μια απειλή στο ότι αν πω Όχι, θα χάσω ότι έχω κάνει μέχρι τώρα στην ζωή μου με τόσο κόπο.
Με τρομοκρατούν ότι με περιμένει η καταστροφή αν πω Όχι.
Θα γίνω φτωχός αν ψηφίσω Όχι...
Θα γυρίσουμε στην δραχμή και θα τα χάσουμε όλα.
Θα χρεοκωπήσουμε.


Εεε λοιπόν θα ψηφίσω ΟΧΙ....
Μακάρι αυτό το ΌΧΙ να είναι η αρχή για να μην υπάρξει ποτέ ξανά κανένα παιδί πεινασμένο, καμία μάνα να δουλεύει για 400 ευρώ και να σκύβει το κεφάλι, καμία γιαγιά να παρακαλάει να πάρει την σύνταξη της.
ΌΧΙ και ας τα χάσω όλα, ας ξαναρχίσω από την αρχή, θα ξαναδουλέψω από την αρχή, την δουλειά δεν την φοβήθηκα ποτέ.
Το κεφάλι δε το έσκυψα ΠΟΤΕ σε κανέναν πούστη.
Την Κυριακή θα βάλω στον φάκελο ένα μεγάλο ΌΧΙ μαζί με τα αρχίδια μου και θα το στείλω στην ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα...»


πηγή: http://www.stokokkino.gr

Σχόλια