Α. Τσίπρας: ΟΧΙ στα τελεσίγραφα, ναι σε μια Ελλάδα όρθια σε μια δημοκρατική Ευρώπη.

Νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό, λίγες ώρες μετά την δημοσίευση της έκθεσης του ΔΝΤ, στην οποία υπάρχει η παραδοχή πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.
"Η έκθεση αυτή, τόνισε ο πρωθυπουργός, αποτελεί μεγάλη δικαίωση για την ελληνική κυβέρνηση. Επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας. Αυτή η θέση δεν παρουσιάσθηκε ποτέ από τους δανειστές μας στους πέντε μήνες διαπραγμάτευσης. Η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει την επιλογή μας να μην αποδεχθούμε τη συμφωνία που παρακάμπτει το ζήτημα του χρέους", σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, «αλλά το αν υπό το κράτος των εκβιασμών θα αποδεχθούμε τη συνέχεια μιας πολιτικής, το αδιέξοδο της οποίας ομολογούν τώρα και οι δανειστές της, αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της οικονομίας και στην εξαθλίωση της κοινωνίας, αν θα αποδεχθούμε να μειώσουμε τις συντάξεις για να ξεπληρώνουμε ένα μη βιώσιμο χρέος».
"'Οταν  ένας λαός παίρνει το μέλλον στα χέρια του, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Ας προσέλθουμε στις κάλπες με ψυχραιμία. Σας καλώ να πείτε όχι στα τελεσίγραφα, αλλά όχι και στον διχασμό. Όχι στους εκβιασμούς, την συνομωσία του φόβου. Σας καλώ να αποφασίσετε για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια, για μια όρθια Ελλάδα, σε μια δημοκρατική Ευρώπη", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

http://www.stokokkino.gr

Σχόλια