Τσίπρας: Απαντάμε στο εκβιαστικό τελεσίγραφο με δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή.

«Εισηγήθηκα δημοψήφισμα που έγινε δεκτό, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή με ερώτημα την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών» είπε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του διευρυμένου κυβερνητικού συμβουλίου.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει κυρίαρχα και περήφανα. «Στα τελεσίγραφα των δανειστών να απαντήσουμε με δημοκρατία, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα να στείλει μια ηχηρή απάντηση δημοκρατία» είπε, δεσμευόμενος να σεβαστεί την απόφαση του ελληνικού λαού, ενώ προανήγγειλε την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής αύριο για να διεξαχθεί δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου, για την αποδοχή του περιεχομένου της συμφωνίας.

«Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Όμως Ευρώπη χωρίς δημοκρατία είναι Ευρώπη χωρίς ταυτότητα, χωρίς πυξίδα.
​Μας βαραίνει ιστορική η ευθύνη απέναντι στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.»

Αναφερόμενος στην πρόταση των δανειστών ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως πρόκειται για μία πρόταση που διογκώνει τις κοινωνικές ανισότητες, ενώ παραβιάζουν τα ευρωπαϊκά κεκτημένα, αποδεικνύοντας πως στόχος των θεσμών είναι ίσως η ταπείνωση ενός λαού.

Σχόλια