Έγκλημα και τιμωρία..

του Θανάση Καρτερού
Πάμε ανάποδα, παιδιά, μήπως βγάλουμε άκρη με το έγκλημα και τους δράστες. Όπως σε κάθε αστυνομική ιστορία της προκοπής. Και τι σημαίνει ανάποδα; Μα να ξεκινήσουμε όχι από όσα γίνονται στις Βρυξέλλες, αλλά από το μέλλον που μας ετοιμάζουν στην Αθήνα όταν τελειώσουν με τις Βρυξέλλες. Αν υποκύψει το θύμα. Αν δηλαδή ο Τσίπρας δεχτεί μια μακάβρια συμφωνία. Ή αν καταλήξει ο οργασμός των διαβουλεύσεων σε εσκεμμένο αδιέξοδο.
Τι θα γίνει τότε; Α, αυτό όλο και το φέρνουν, μια από δω, μια από κει, τελευταία. Θέλει η νταρντάνα να κρυφτεί... κ.λπ. Πρώτον, κυβέρνηση άλλης σύνθεσης, πιο διαλλακτική να πούμε, από τη σημερινή Βουλή. Δεύτερον, κυβέρνηση χωρίς τους σκληρούς του ΣΥΡΙΖΑ, από τη σημερινή Βουλή. Τρίτον, κυβέρνηση χωρίς τον Τσίπρα, από τη σημερινή Βουλή. Βλέπετε ότι οι αριθμητές έχουν την ποικιλία τους. Αλλά ο παρονομαστής ένας: Από τη σημερινή Βουλή.
Να βγάλουν δηλαδή από τη μέση κάθε αντίσταση. Να βγάλουν από τη μέση τον Τσίπρα. Να βγάλουν όμως από τη μέση και τις εκλογές, δηλαδή τη δημοκρατία. Να έχουμε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και να μας προκύψει ΣΥ, χωρίς καμιά ΡΙΖΑ. Συνασπισμός Υπηρετών. Ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό τον προφητών -ακραιφνών ευρωπαϊστών, βεβαίως, βεβαίως- ότι
παρένθεση θα είναι η Αριστερά, παρένθεση κι ο Τσίπρας, παρένθεση κι εμείς με την ψήφο μας.
Το λέει ο Σαμαράς, το κλαίει ο Βενιζέλος, το πλέει ο Σταύρος. Με τη συνδρομή εγκύρων ευρωπαϊκών κύκλων και ΜΜΕ διεθνούς κύρους. Με την ευχή των Θεών που έχουν το χρήμα και αδιαφορούν για το κρίμα: Θα χάσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση από τους αριστερούς για να έρθουν οι δεξιοί! Και δισταγμός ουδείς. Πρώτον διότι το έχουν ξανακάνει το παπατζιλίκι σε άλλες παραλλαγές κι έπιασε. Και δεύτερον γιατί διαθέτουν την εγχώρια τρόικα των προθύμων.

Προετοιμασία εγκλήματος στην Αθήνα δηλαδή. Που προϋποθέτει έγκλημα στις Βρυξέλλες. Καθώς όμως κανείς εγκληματίας δεν είναι αλάνθαστος, κάνουν και οι δανειστές το λαθάκι τους. Γιατί συναλλάσσονται με τα ζόμπι των Μνημονίων και δεν καταλαβαίνουν τη ζωντανή αλήθεια: Δεν μασάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μασάει ο Τσίπρας. Δεν μασάμε γενικώς. Κι αν επιμείνουν σε τέτοια λαχανάκια Βρυξελλών, θα δει όλος ο κόσμος τι εστί έγκλημα, αλλά και τι εστί τιμωρία...

Σχόλια