Κλείνει οριστικά η «Τυποεκδοτική».


Υπό το βάρος των οικονομικών χρεών που οξύνθηκαν κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης η ιστορική εκτυπωτική μονάδα του ΚΚΕ, «Τυποεκδοτική ΑΕ», όπου τυπωνόταν μεταξύ άλλων ο Ριζοσπάστης, έβαλε «λουκέτο». Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχειρηματική ναυαρχίδα του κόμματος έκλεισε οριστικά παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τη διάσωσή της.Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η επιχειρηματική ναυαρχίδα του κόμματος έκλεισε οριστικά παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τη διάσωσή της.
Το 2012 είχε υποβάλει αίτηση υπαγωγής της στον Πτωχευτικό Κώδικα (άρθρο 99), ενώ το 2014 έφτασε ένα βήμα πριν από την κατάθεση αίτησης πτώχευσης, αφού ήδη είχε προχωρήσει σε κύματα απολύσεων των εργαζομένων της τα οποία ολοκληρώθηκαν τώρα. Έτσι, το ΚΚΕ θα εκτυπώνει πλέον τα κομματικά έντυπά του («Ριζοσπάστη» κλπ.) αλλού. Αξίζει να
σημειωθεί ότι το ιστορικό κόμμα ακόμη και την περίοδο που βρισκόταν στην παρανομία εξέδιδε το ίδιο τα κομματικά υλικά του και φυσικά τον παράνομο «Ριζοσπάστη».
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας έχει δεσμευτεί στο παρελθόν ότι «η Τυποεκδοτική δεν θα αφήσει κανέναν εργαζόμενο απλήρωτο, χωρίς να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μέχρι τελευταίας δραχμής, χωρίς να πληρωθούν οι αποζημιώσεις για όσους θα φύγουν και βεβαίως χωρίς να λυθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα που αφορούν ασφαλιστικά ταμεία και οτιδήποτε άλλο».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εργαζόμενοι που είναι παράλληλα και μέλη του κόμματος φέρονται να αποδέχθηκαν πρόταση της ηγεσίας να λάβουν το 50% της αποζημίωσής τους.
Ο κ. Κουτσούμπας είχε ταχθεί κατά των μεγάλων κομματικών επιχειρήσεων δηλώνοντας ότι «πολιτικό κόμμα, πολύ περισσότερο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, δεν πρέπει να έχει τέτοιου είδους επιχείρηση».
www.left.gr


Σχόλια