Κωνσταντοπούλου: Στην επιτροπή για το Χρέος επιτίθενται όσοι απειλούνται.

Η Επιτροπή για το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους συγκεντρώνει τα πυρά όλων εκείνων που αισθάνονται ότι απειλούνται, δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Εκείνοι που λυσσομανούν είναι εκείνοι που σπεύδουν να αυτο-προσδιοριστούν ως θιγόμενοι από την αποκάλυψη της αλήθειας» σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής προσθέτοντας πως αν οι επικριτές «έχουν την ιδιότητα του δημοσιογράφου, αυτό σημαίνει κάποια πράγματα περισσότερα».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια, καταγγέλλοντας μάλιστα προσπάθεια απόκρυψής της με τη βοήθεια και πρόθυμων μέσων ενημέρωσης. Απέρριψε την κριτική που δέχτηκε από τα κόμματα για το trailer της επιτροπής ενώ σημείωσε ότι θα ετοιμάσει και δεύτερο.

Ο ειδικός επιστημονικός συνεργάτης της επιτροπής Ερικ Τουσέν υποστήριξε ότι από την επιτροπή θα διερευνηθεί αν ο λαός ρωτήθηκε για τους όρους σύναψης των δανείων από την τρόικα καθώς και για τα αποτελέσματά τους ενώ υποσχέθηκε ότι ο έλεγχος θα γίνει με κάθε σοβαρότητα και σε βάθος.
Μάλιστα αναφέρθηκε ιδιαιτέρως θετικά στις κ.κ. Κωνσταντοπούλου και Σακοράφα, λέγοντας ότι αυτό που έγινε στην Ελλάδα είναι πρωτοφανές και δεν υπάρχει άλλο κοινοβούλιο στον κόσμο που να έχει συστήσει τέτοια επιτροπή.

http://tvxs.gr

Σχόλια