Ο Τσίπρας στη Μόσχα, η γερμανική κυβέρνηση στα κάρβουνα...


Γράφει ο Πιτσιρίκος

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην δυσαρεστήσει τους Ευρωπαίους εταίρους του, γιατί μπορεί η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης, να πέσει στα Μνημόνια και οι πολίτες να μεταναστεύουν, να αυτοκτονούν, και να μην έχουν πληρώσουν το ρεύμα.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Σουλτς, το Μνημόνιο προβλέπει πως ο εκάστοτε πρωθυπουργός της Ελλάδας πρέπει να ζητάει άδεια για να βγει από το σπίτι του ή να σηκωθεί από το τραπέζι, ενώ δεν μπορεί να επισκέπτεται όποια χώρα θέλει αυτός, χωρίς να πάρει άδεια από τη Βέρμαχτ.

Ο Μάρτιν Σουλτς τονίζει πως θα μπορούσε να επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί τη Μόσχα αλλά θα πρέπει να
πάρει μαζί του τον Σταύρο Θεοδωράκη, για να μάθει μετά και η γερμανική κυβέρνηση τι συζήτησε ο Τσίπρας με τον Πούτιν.

Ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε πως δεν μπορεί να πιστέψει πως μπορεί η Ελλάδα να στρέψει την πλάτη στην Ευρώπη και να πέσει στην αγκαλιά της Μόσχας, γιατί στη συμφωνία της Γιάλτας η Άνγκελα Μέρκελ είπε στον Βλαντιμίρ Πούτιν πως η Ελλάδα ανήκει στην Γερμανία και να μην διανοηθεί να αμφισβητήσει ποτέ πως η Ελλάδα είναι αποικία της Γερμανίας.

«Θα χάσει η Ελλάδα όλη αυτή την απεριόριστη αλληλεγγύη που δείχνει η γερμανική κυβέρνηση στους Έλληνες για να κάνει συμφωνία με τον Πούτιν;» αναρωτήθηκε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Άλλοι Γερμανοί πολιτικοί υποστηρίζουν πως η Ρωσία δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές αξίες, και αυτό είναι αλήθεια, γιατί ο Πούτιν δεν έχει εκβιάσει ακόμα την Ελλάδα, όπως κάνει συστηματικά η γερμανική κυβέρνηση, αλλά δεν θα πρέπει να παρεξηγούμε τους Γερμανούς πολιτικούς γιατί ακόμα δεν έχουν ξεπεράσει το τραύμα της μάχης του Στάλινγκραντ.

Επίσης, είναι αλήθεια πως η Ρωσία δεν σέβεται την δημοκρατία, όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε πως λυπάται τους Έλληνες που έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ το δημοκρατικό φρόνημα των Γερμανών πολιτικών αποδεικνύει περίτρανα και ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να βάλει τέλος στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση.

(Πριν από μερικούς μήνες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως είναι καλύτερο να μην μιλάει με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, και πως είναι προτιμότερο να μιλάει απευθείας με τα αφεντικά τους: τους Αμερικανούς.)
(Με την ευκαιρία, καλώ ξανά τους Γερμανούς πολίτες να ανατρέψουν την κυβέρνησή τους. Θα την πληρώσετε πολύ άσχημα αυτή την κυβέρνηση. Εγώ, επειδή σας αγαπάω, σας προειδοποίησα.)

πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com

Σχόλια