Δίστομο: Το Ποτάμι και ο κυρ-Σταύρος είναι με τους Γερμανούς!


Δύο επιθετικότατες ανακοινώσεις σε δύο μέρες έχει βγάλει το Ποτάμι από την ώρα που ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος «τόλμησε» να πει στη Βουλή ότι «είναι έτοιμος να υπογράψει» την υλοποίηση της απόφασης της Δικαιοσύνης για την αποζημίωση των θυμάτων του μαρτυρικού Διστόμου.
Και στις δύο ανακοινώσεις πέρασε «γεννεές δεκατέσσερις» τον Ν. Παρασκευόπουλο – μάλιστα ανέλαβε να τις εκφωνήσει προσωπικά ο Σταύρος Θεοδωράκης, λες και πρέπει να το δουν όλοι οι «ενδιαφερόμενοι» με ποιον είναι. Μόνο που ξέχασε (;) να πει μία βασική φράση – τοποθέτηση: με ποιον είναι, με τους Γερμανούς ή τους Διστομίτες; Πρέπει να δικαιωθούν και πότε τα θύματα;

Δείτε τις δύο δηλώσεις και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Πρώτη δήλωση: «Κάποιοι ανεγκέφαλοι στήνουν σκηνικό έντασης Ελλάδας – Γερμανίας και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Η χώρα έχει ανάγκη από συμμάχους – δεν έχει ανάγκη από εχθρούς.
Από την μια έχεις κάποιους στην Γερμανία, που δεν λένε να καταλάβουν ότι η πολιτική της λιτότητας τελείωσε γιατί απέτυχε… και από την άλλη έχεις κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που δεν θέλουν να κυβερνήσουν και προτιμούν να το παίζουν ήρωες του αλβανικού μετώπου.
Η Πρόεδρος της Βουλής νομίζει ότι είναι ο κυβερνήτης της Ελλάδας και ότι θα βάζει αυτή την ατζέντα στην κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει στη Βουλή για τη συμφωνία του Eurogroup, για τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουν – αν σχεδιάζουν- και χθες ήρθε και μίλησε –σε ζωντανή μετάδοση βέβαια– για το Γ’ Ράιχ και τα SS. Μια μέρα μετά το
Eurogroup και ενώ ήταν σε εκκρεμότητα για άλλη μια φορά όλη η διαπραγμάτευση. Τα έχουμε ακούσει όλα αυτά και από πιο αρμόδιους – τον Μανώλη Γλέζο, τον Μίκη Θεοδωράκη – και έχουμε συμφωνήσει… Γιατί ξαναγυρνάνε στα ίδια και τα ίδια;
Και σήμερα κάποιοι από το κυβερνητικό στρατόπεδο διαρρέουν ότι θα κατασχέσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας στην Ελλάδα. Μα τόσο ανόητοι είναι; Απειλούν να κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε; Και πιστεύουν ότι αυτή η απειλή, την οποία ήδη αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ βοηθά την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας μας; Για σκεφθείτε το: Η Ελλάδα, που χρωστάει σε όλους τους λαούς της Ευρώπης να λέει ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να πάρεις τα χρωστούμενα, η… κατάσχεση.
Φοβάμαι ότι κάποιοι παίζουν με τη φωτιά. Δεν έχουν λύσεις για τα αδιέξοδα στην οικονομία και την κοινωνία και σαλπίζουν εθνική επίθεση. Η ελληνική σημαία όμως δεν είναι λάβαρο ευκαιρίας. Αν ακούσεις τι λένε κάποιοι στους διαδρόμους της Βουλής, είναι φανερό ότι φαντασιώνονται εθνική κρίση και εκλογές με εθνικά εμβατήρια. Θα είναι έγκλημα. Όχι μόνο για την οικονομία αλλά και γιατί θα σημάνει την πλήρη απομόνωση της χώρας μας στην Ευρώπη. Η αναζωπύρωση των εθνικισμών και των εθνολαϊκισμών είναι αυτή την στιγμή ο,τι απεύχεται η προοδευτική Ευρώπη. Μόνο οι ακροδεξιοί και οι ευρωσκεπτικιστές καλλιεργούν αυτό το κλίμα στην Γαλλία, την Φιλανδία, την Αυστρία».

Δεύτερη δήλωση: «Δεν θέλω να το πιστέψω αλλά κάτι τέτοιο γίνεται. Κάτι συμβαίνει με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Να σας πω ενδεικτικά ότι τη Δευτέρα βγήκε η επίτροπος για θέματα δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βέρα Ζούροβα και έκανε μια αποτίμηση των συστημάτων δικαιοσύνης των χωρών της ευρωζώνης. Η Ελλάδα, λοιπόν, είναι μια από τις τελευταίες χώρες στην ποιότητα και το χρόνο της απονομής της δικαιοσύνης. Ο κύριος Παρασκευόπουλος είναι Υπουργός 45 μέρες και τις τελευταίες δύο μέρες έχει δώσει τέσσερις συνεντεύξεις μόνο και μόνο για να δηλώσει ότι ετοιμάζεται να δημεύσει τη Γερμανική περιουσία στην Αθήνα. Δε μπορώ να γνωρίζω πως ένας γερμανοτραφής νομικός, όπως είναι ο κύριος Παρασκευόπουλος, αποφάσισε να φορέσει φουστανέλα και να ενταχθεί στην ομάδα Καμμένου, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Θα μου επιτρέψετε να σας πω και κάτι πιο σκληρό. Διαρρέουν από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι σκέφτονται να κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε. Φαντάζομαι ότι ο κύριος Παρασκευόπουλος γνωρίζει τι είναι το ινστιτούτο Γκαίτε και τι έχει προσφέρει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Αυτές οι δηλώσεις, όπως και οι διαρροές, είναι ντροπή και θα βρει χειροκροτητές μόνο μέσα στους φασίστες και όχι στον Ελληνικό λαό».

AvantiPopoloGR

Σχόλια