Άρη (Πορτοσάλτε), καλά ξεμπερδέματα…


Μέχρι και τους ξένους δημοσιογράφους κατάφερε να τσαντίσει ο Άρης Πορτοσάλτε!
Βλέπετε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ στην εκπομπή του την περασμένη Τρίτη άφησε να εννοηθεί ότι γίνονται ρεπορτάζ από ξένα ΜΜΕ κατά… παραγγελίαν.
Συγκεκριμένα, ο Άρης Πορτοσάλτε είπε ανερυθρίαστα πως: «Υπάρχουν οικογένειες οι οποίες είναι πρόθυμες να βγουν στην τηλεόραση, βγαίνουν σε όλα τα διεθνή δίκτυα τα τελευταία δύο χρόνια, βγαίνουν επ' αμοιβή. Αυτό είναι κομμάτι της προπαγάνδας, αμείβονται από τους εξειδικευμένους οδηγούς συνεργείων και δημοσιογράφους»… Κοινώς δηλαδή ότι τα «παίρνουν» από διεθνή Μέσα για να πουν ψέματα ότι δεν έχουν ρεύμα και φαγητό…
Η αντίδραση των ξένων δημοσιογράφων ήταν άμεση αφού η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου έστειλε επιστολή προς τους υπευθύνους του σταθμού αλλά και τον ίδιο τον δημοσιογράφο, στην οποία αναφέρεται πως «επειδή οι κατηγορίες
είναι πολύ σοβαρές, πιστεύουμε ότι διαθέτετε τα απαραίτητα στοιχεία για τις οικογένειες που αμείβονται, για τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία που εμπλέκονται σε αυτά τα ρεπορτάζ».
«Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε αποδεικτικά στοιχεία για φερόμενα ως στημένα ρεπορτάζ, παρακαλούμε να ανακαλέσετε άμεσα μέσω της εκπομπής σας και αναμένουμε εγγράφως την αιτιολογία που έγινε αυτή η αναφορά για τα ξένα μέσα ενημέρωσης» καταλήγει η Επιστολή της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.
Η επιστολή κοινοποιήθηκε προς ενημέρωση στον πρόεδρο του ΣΚΑΪ Γ. Αλαφούζο, στον διευθυντή ειδήσεων Στ. Μαλέλη, στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και στον πρόεδρο του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδη.

Άντε και καλά ξεμπερδέματα…
www.topontiki.gr

Σχόλια