Παραιτείται ο Αλέκος Καλαφάτης από Δημοτικός Σύμβουλος..


"Πίστευα και πιστεύω πως ένα από τα δεινά της πολιτικής μας ζωής είναι η έλλειψη διαλόγου και συνεννόησης. Η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και όμως η εθνική συνεννόηση απουσιάζει. Δυστυχώς η ίδια απουσία βασιλεύει και στην τοπική πολιτική ζωή.
Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η λειτουργία του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου αποτελούσε στίγμα, τόσο για την πολιτική όσο και για την κοινωνία. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, κατά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου  και την  εν γένει   δημόσια  παρουσία μου, προσπάθησα να συνεισφέρω στη δημιουργία κλίματος αλληλοσεβασμού προσώπων και παρατάξεων, πραγματικής δημοκρατικής λειτουργίας και συνεννόησης.
Πρόσφερα προς τούτο, αφειδώλευτα τη συναίνεσή μου, προς  τη δημοτική αρχή. Το έπραξα ενσυνείδητα και χωρίς προαπαιτούμενα. Το έπραττα συνεχώς επί τέσσερις μήνες, πολλές φορές μάλιστα, αδικώντας την παράταξή μας και τον εαυτό μου.

Ως απάντηση εισέπραξα, όπως και τα άλλα μέλη της δημοτικής αντιπολίτευσης, συνειδητή άρνηση, απαξίωση, ειρωνεία, κομπασμό, αυταρχισμό, αδιαφάνεια, αναξιοκρατία. Το αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι η λειτουργία του
δημοτικού συμβουλίου να είναι ακόμη χειρότερη. Μια διαρκής επονείδιστη, αδιέξοδη κατάσταση. Είναι ντροπή!  Η ευθύνη βαρύνει, στο μέγιστο βαθμό, τη δημοτική αρχή.
Μπροστά σε αυτή την εικόνα είχα δύο επιλογές:  Ή να ενδώσω και να γίνω συμμέτοχος στη ντροπή, συμμετέχοντας σε ένα σκυλοκαβγά ή να αποχωρήσω.  Λόγω στοιχειώδους αυτοσεβασμού προτίμησα τη δεύτερη, παραιτούμενος σήμερα από δημοτικός σύμβουλος.
Ευχαριστώ τους τέσσερις συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της «Ενωμένης Τετράπολης», που επί έξι μήνες με αλληλοκατανόηση, αλληλοεκτίμηση και αμοιβαία εμπιστοσύνη σταθήκαμε σταθεροί στις αρχές μας. Τους εύχομαι, όπως και στον αντικαταστάτη μου, καλή δύναμη.

Αλέκος Καλαφάτης
Αργοστόλι 10/3/2015"

Σχόλια