Ήσυχος: Έχουμε 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ για τα εγκλήματα στην Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, από το βήμα της Βουλής όπου διεξάγεται η συζήτηση για την επανασύσταση της Διακομματικής Επιτροπής για την Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας, ανακοίνωσε πως στο Πεντάγωνο υπάρχουν περίπου 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ που αποδεικνύουν τις καταστροφές που έγιναν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κατοχής.
Όπως είπε όλο το υλικό των 400.000 εγγράφων θα διατεθεί από την Τρίτη για την υποστήριξη του έργου της Επιτροπής. Τα έγγραφα βρίσκονται εδώ και λίγους μήνες στα ιστορικά αρχεία των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ψηφιοποίησης και προέρχονται από τις ΗΠΑ. Τα αρχεία θα είναι ανοιχτά σε όλα τα ακαδημαϊκά ινστιτούτα, στα
πανεπιστήμια, τους φοιτητές, τα σχολεία αλλά και σε κάθε πολίτη.Όπως είπε όλο το υλικό των 400.000 εγγράφων θα διατεθεί από την Τρίτη για την υποστήριξη του έργου της Επιτροπής. Τα έγγραφα βρίσκονται εδώ και λίγους μήνες στα ιστορικά αρχεία των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ψηφιοποίησης και προέρχονται από τις ΗΠΑ. Τα αρχεία θα είναι ανοιχτά σε όλα τα ακαδημαϊκά ινστιτούτα, στα πανεπιστήμια, τους φοιτητές, τα σχολεία αλλά και σε κάθε πολίτη.

www.tvxs.gr

Σχόλια