Δύο χρόνια παράταση πήρε η Γαλλία για να μειώσει το έλλειμμά της...


Παράταση δύο ετών στη Γαλλία για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ της, δηλαδή ως το 2017, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Η Γαλλία έχει ήδη ανακοινώσει πολλές μεταρρυθμίσεις, πρόκειται για βήματα προς την σωστή κατεύθυνση (...). Αναμένουμε να παρουσιάσει ένα εθνικό πρόγραμμα φιλόδοξων και πιο λεπτομερών μεταρρυθμίσεων τον Απρίλιο», το οποίο θα εξεταστεί από τις Βρυξέλλες τον Μάιο, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Οι προσπάθειες της Γαλλίας «είναι κάθε άλλο παρά αμελητέες, όμως πρέπει να συνεχιστούν», υπογράμμισε ο ίδιος.

Η Επιτροπή αποφάσισε «να ανεβάσει κατά μία βαθμίδα» την πίεση στη Γαλλία, ώστε η χώρα να προχωρήσει στην
ανάκαμψη της οικονομίας της, η οποία πλήττεται ταυτόχρονα «από τη μείωση της ανταγωνιστικότητάς της» και «ένα αυξημένο χρέος», συνέχισε ο Ευρωπαίος επίτροπος.
«Αν προκύψει ότι το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων (...) δεν είναι αξιόπιστο, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το τελευταίο στάδιο» επιβάλλοντας στη Γαλλία «ένα σχέδιο επανορθωτικών μεταρρυθμίσεων», προειδοποίησε ο Μοσκοβισί.
Το διακύβευμα είναι «να ενθαρρύνουμε πιο βαθιές και γρήγορες μεταρρυθμίσεις» ώστε «να κινηθούν τα οικονομικά και κοινωνικά μοντέλα», κατέληξε ο ίδιος αναφερόμενος κυρίως σε «αποφάσεις για την αγορά εργασίας».
www.avgi.gr

Σχόλια