Αλλάζει διεθνώς το κλίμα υπέρ της Ελλάδας.

Πλήρης ανατροπή του κλίματος, σε διεθνές επίπεδο, υπέρ της Ελλάδας, το σαββατοκύριακο, μετά τις δηλώσεις της νέας κυβέρνησης για εξαρχής, νέα διαπραγμάτευση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο ένας μετά τον άλλον, κορυφαίοι διεθνείς παράγοντες και  Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται σύμφωνοι με την ελληνική κυβέρνηση, στα ζητήματα που είχε δεσμευθεί προεκλογικά ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης, για το χρέος, την τρόικα και την ανάπτυξη. Το κλίμα αλλάζει άρδην στο εξωτερικό, καθώς απορρίπτουν και οι ξένοι πλέον, τρόικα και λιτότητα και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις συμβιβασμού με την Αθήνα.

Μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με τους Μάρτιν Σουλτς και Γερούν Ντάισεμπλουμ, και τις διεθνείς επαφές του Γ. Βαρουφάκη, ακολούθησαν οι δηλώσεις ξένων ηγετών στον διεθνή Τύπο.
Αρχής γενομένης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τόνισε σε ομιλία του ότι "δεν είναι δυνατόν να στίβεις μια χώρα που βρίσκεται σε ύφεση".
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, μετά τη συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Ευκλείδη
Τσακαλώτο, ζήτησε να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι δεν ανησυχεί για τις ελληνικές τράπεζες.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σημείωσε στη γερμανική εφημερίδα "Χάντελσμπλατ" ότι η τρόικα θα καταργηθεί, ενώ εξέφραζε τη συμφωνία του και για την αύξηση του βασικού μισθού στην Ελλάδα στα 751 ευρώ.
Ακόμη και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με δηλώσεις του στην "Ντι Βελτ", χαιρέτιζε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να φορολογήσει τους ολιγάρχες και τους πλούσιους φοροφυγάδες. και προσέφερε στην νέα ελληνική κυβέρνηση πλήρη στήριξη από τις Βρυξέλλες.
http://www.stokokkino.gr/

Σχόλια