Φτου σκόρδα!..


του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
Πολλά και διάφορα συνέβαλαν στην εικόνα ενότητας, στα όρια της ενοχλητικής μάλιστα ομοψυχίας, που παρουσιάζει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κρισιμότητα της εκλογικής μάχης, η δυνατότητα της νίκης, η ταυτότητα της αυριανής κυβέρνησης. Κανείς όμως, κοντά σε όλα αυτά, δεν πρέπει να υποτιμά και την ακροδεξιά φαυλότητα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Η οποία βοήθησε, βοηθά και να το δείτε ότι θα βοηθήσει τις επόμενες μέρες ακόμα πιο πολύ τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Και τη συσπείρωση γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή η φαυλότητα είναι πραγματικό λαχείο. Ο Αντώνης Σαμαράς και οι επιτελείς του την έχουν στήσει στην περίμετρο, σαν ασφαλίτες της παλιάς καλής εποχής τους, για να επισημαίνουν ό,τι κινείται, ό,τι πετάει κι ό,τι
σέρνεται εκτός κομματικής γραμμής. Κατά τη γνώμη τους, εννοείται. Ξεφεύγει καμιά λέξη από τον σύντροφο Δόλιο ή κανένας αναστεναγμός από τον σύντροφο Νοικοκύρη; Επάνω τους. Χειροπέδες, σύλληψη και αυτόφωρο με τη φυλαγμένη πενήντα χρόνια στο ψυγείο κατηγορία: Νά τι σας ετοιμάζουν κρυφά!
Για του λόγου το ασφαλές παραθέτουν και φωτογραφίες των ύποπτων λέξεων, αφού πρώτα τους ρίξουν ένα καλό ασφαλίτικο μπερντάχι να έρθουν στα μέτρα τους . Ούτε τα κουμπούρια του Ξηρού τέτοιες δόξες. Και προφίλ, και ανφάς, και η Σπυράκη να βγάζει σπυριά με την κομμουνιστική συνωμοσία, και ο Σταμάτης ασταμάτητος μέχρι τη Βόρεια Κορέα. Και ο Σαμαράς -αχ, ο Σαμαράς!- να αποκαλύπτει όχι τα μυστικά του βάλτου, όπως θα ήταν πρέπον στην περίπτωσή του, αλλά τα μυστικά του παραπετάσματος. Με ύφος αστυνόμου Σαΐνη και τσαμπουκά αστυνόμου Παρθενίου.
Τα αποτελέσματα είναι σαφή. Πρώτον, συμμαζεύονται οι από δω επίδοξοι ασυμμάζευτοι. Μην πέσουμε και στο στόμα του Σαμαρά! Δεύτερον, ξυπνούν σε ένα κόσμο αντανακλαστικά δημοκρατίας. Αυτοί μας πάνε πίσω στο πενήντα, σου λένε. Και τρίτον, μας προκύπτει απαστράπτων αυτός ο έξοχος συνδυασμός μωρίας και φαυλότητας, που χρόνια είχαμε να δούμε. Από την εποχή που οι αλήστου μνήμης χουνταίοι αποκάλυπταν, με τη βοήθεια ακρωτηριασμένων φράσεων από κομματικά ντοκουμέντα, την κομμουνιστική συνωμοσία.
Φτου σκόρδα, λοιπόν. Μην τους ματιάσουμε και σταματήσουν. Γιατί παραδίνουν πολύτιμα μαθήματα για το τι εστί ακροδεξιό βερίκοκο και προπαγανδιστική πατάτα. Και λίγο με τα τούβλα, λίγο με τη λάσπη, όλο και κάτι χτίζουν για τον ΣΥΡΙΖΑ...

Σχόλια