Το Γκρέξιτ και το Γρέξιτ.

του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Έχουν βάλει, οι άθλιοι, στο στόχαστρο το πιο ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού, τους γέροντες και τις γερόντισσες, και το βομβαρδίζουν με τρόμο κατά ριπάς: Γκρέξιτ, χρεοκοπία, κλειστά ΑΤΜ, ανοιχτά σύνορα για μετανάστες, ασύδοτοι τρομοκράτες που θα γυρνούν ελεύθεροι στους δρόμους. Χτυπούν τους γέροντες αλύπητα, μέχρι να πουν «ήμαρτον» και να συρθούν σκυφτοί και ηττημένοι στην κάλπη του πατερούλη Σαμαρά, που
όλα τα κακά σκορπά. Εκστρατεία παντελώς ανήθικη, που βάζει στο στόχαστρο τους πλέον αδύναμους, εκείνους που έχουν τη μικρότερη πρόσβαση στην αλήθεια, καθώς ενημερώνονται σχεδόν κατ΄ αποκλειστικότητα από τα κανάλια του καθεστώτος.
Αφού έχετε βάλει, άθλιοι, στο στόχαστρο τους γέροντες και τις γερόντισσες, πείτε τους τουλάχιστον την αλήθεια. Πείτε τους για τα σίγουρα, τα συμφωνημένα, τα υπογεγραμμένα κι όχι γι' αυτά που μπορεί να συμβούν, εάν κι εφόσον. Πείτε τους για το Μνημόνιο που προβλέπει ότι οι δημόσιες δαπάνες θα πέσουν στο 33% του ΑΕΠ, σε επίπεδα Αιγύπτου, Τυνησίας και ακόμα παραπέρα. Πείτε τους ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να καλύπτουν με δικά τους χρήματα τις υποχρεώσεις τους, χωρίς ενίσχυση από τον προϋπολογισμό, και ότι τούτο σημαίνει δραστική μείωση των ήδη καθημαγμένων συντάξεων. Αν δεν πιστεύετε εμάς, πιστέψτε τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Κύρτσο, που είπε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 5%, πρέπει να κοπούν δραστικά οι συντάξεις. Έχει δίκιο ο Κύρτσος, δεν υπάρχει πλεόνασμα 5% χωρίς πετσόκομμα μισθών και συντάξεων.
Πείτε στους γέρους και τις γερόντισσες ότι με 33% δημόσιες δαπάνες, με 5% πλεόνασμα και με τα δισεκατομμύρια των τόκων που βαραίνουν το δημόσιο χρέος του 175%, εκτός από τις συντάξεις, θα κοπούν δραστικά και οι παροχές της περίθαλψης και της υγείας. Νοσοκομεία, εξετάσεις, βοήθεια στο σπίτι, θα μπουν όλα στο κρεβάτι του Προκρούστη, μέχρι να φτάσουν στο προσήκον μέγεθος της κανονικής χώρας που ευαγγελίζεται ο Σαμαράς. Βάλτε και την αύξηση στον ΦΠΑ των φαρμάκων που έχει υποσχεθεί ο Χαρδούβελης στην τρόικα με το διαβόητο mail του και θα αντιληφθείτε τι θα σημάνει η ψήφος στους άθλιους. Λιγότερα χρήματα, ακριβότερα φάρμακα, εξετάσεις με το σταγονόμετρο, νοσοκομεία που αγκομαχούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς: Αυτός είναι ο τρόμος, παππούδες μου και γιαγιάδες μου, τρόμος βέβαιος, συμφωνημένος, υπογεγραμμένος.
Αφού τους λέτε για το Γκρέξιτ, να τους πείτε και για το Γρέξιτ, τη μαζική μετάσταση ηλικιωμένων, λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών υγείας και περίθαλψης. Να τους πείτε ότι το Γκρέξιτ είναι ελάχιστα πιθανό, ενώ το Γρέξιτ απολύτως βέβαιο, ότι το Γκρέξιτ είναι ανατάξιμο, σε αντίθεση με το Γρέξιτ που είναι παντελώς ανεπίστρεπτο. Πείτε την αλήθεια, σταματήστε τον εμπαιγμό, μην μετατρέψετε την ψήφο των γερόντων σε πράξη ακούσιας αυτοχειρίας.

Σχόλια