Νέα Υόρκη: Μήνυμα νίκης στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.


Του Χριστόδουλου Αθανασάτου    

Το διακύβευμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις βασικές αλλαγές που θα φέρει στην Ελλάδα και την Ευρώπη η πιθανή νίκη του στις προσεχείς εκλογές ήταν το βασικό θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποίησαν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης, στην αίθουσα του Συλλόγου «Κέφαλος» στην Αστόρια. Βασικός ομιλητής, το ιδρυτικό μέλος του κόμματος, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, ο οποίος κλήθηκε να αναλύσει την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και τις βασικές κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στο New Greek TV, ο κ. Σπουρδαλάκης τόνισε ότι έχει μεγάλη σημασία να ενημερωθούν οι Έλληνες του εξωτερικού – και όχι μόνο – για την σημασία των εκλογών.
«Η εκδήλωση έχει σκοπό να ενημερωθεί η ομογένεια για την σημασία των εκλογών και είμαι εδώ για να απαντήσω σε ερωτήσεις των ομογενών. Όμως, στην αίθουσα αυτή δεν υπάρχουν μόνο Έλληνες ή ομογενείς. Υπάρχουν και
Αμερικανοί, που ήρθαν από άλλες Πολιτείες, προκειμένου να πληροφορηθούν για την δράση του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Σπουρδαλάκης.
Μεταξύ των παρεβρισκομένων, ήταν και ομογενείς των νεοτέρων γενεών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Αλέξανδρος Κολοκοτρώνης, ο πατέρας του οποίου είναι Έλληνας εκπαιδευτικός και είχε αναπτύξει αντιστασιακή δραστηριότητα στην Ελλάδα την περίοδο της Χούντας.
«Μεγάλωσα με την ελληνική τηλεόραση πάντα ανοιχτή και τις ελληνικές ειδήσεις σε πρώτο πλάνο. Δεν είναι μόνο εάν εντάσσομαι πολιτικά στην Αριστερά. Είναι επίσης πως πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναπτύξει πολιτικές οι οποίες θα επιφέρουν αλλαγές και στην Ευρώπη».

«Το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο»

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Σπουρδαλάκης εστίασε αρχικά στην κοινωνική πολιτική που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι πρώτος στόχος είναι να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα.
«Υπάρχουν μαθητές που λιποθυμούν από την πείνα, όπως επιβεβαιώνουν και φίλοι μου καθηγητές. Την δεκαετία του '50, στο σχολείο, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν συνέβαιναν τέτοια πράγματα. Μπορεί να υπήρχε φτώχεια, αλλά δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά και κόσμος που δεν έχει πια ρεύμα. Αυτό πρέπει να σταματήσει».
Στην συνέχεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση παρεβρισκόμενου, το ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η οικονομική προσέγγιση του επίσημου προγράμματος του κόμματος είναι ρεαλιστική.
«Το άμεσο πρόγραμμά μας έχει συνολικό προϋπολογισμό 11,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα αναμενόμενα έσοδα χωρίς δανεισμό είναι 12 δισεκατομμύρια. Συνεπώς, αντιλαμβάνεστε ότι το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο».

Αναφορικά με το ελληνικό χρέος, ο κ. Σπουρδαλάκης ξεκαθάρισε ότι «κανένας σοβαρός οικονομολόγος δεν θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στο σημερινό χρέος στις δοθείσες ημερομηνίες», εκτιμώντας ότι το «κούρεμα είναι αναπόφευκτο».
Λίγο νωρίτερα, το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ανδριώτης, κάλεσε όσους φίλους του κόμματος δεν ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν, να προσπαθήσουν να πείσουν συγγενείς και φίλους στην γενέτειρά του προκειμένου να προσέλθουν στην κάλπη και να στηρίξουν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Τέλος, υπήρξαν τοποθετήσεις από τον εκπρόσωπο του Ισπανικού Podemos στη Νέα Υόρκη, αλλά και της οργάνωσης Peace and Democracy, που τόνισαν ότι "η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει ελπίδα για αλλαγή όχι μόνο στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών."

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com

Σχόλια