Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες πάνε Στρασβούργο...

Πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον έχει προκαλέσει ο ακούραστος αγώνας – επί ένα χρόνο - των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Αντιπροσωπεία τους βρίσκεται σήμερα στο Στρασβούργο όπου έχουν επαφές με φορείς και συνδικάτα – στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης για τη στήριξη του αγώνα τους - ενώ αύριο θα παρέμβουν στο Ευρωκοινοβούλιο.
Στην Ελλάδα, ωστόσο, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες – οι οποίες αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες την κρατική καταστολή - βρίσκονται απολογούμενες για την αντίστασή τους στην αστυνομική βία.
Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 5 καθαρίστριες – μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής - καλούνται να απολογηθούν στη ΓΑΔΑ, για κατηγορίες που τις βαρύνουν από τις 10 Ιουλίου, όταν για άλλη μια φορά αντιμετώπισαν την αστυνομική βία.
"Έναν χρόνο τώρα δεν υποκύψαμε ούτε στην επιχείρηση κατασυκοφάντησής μας, ούτε στις διαρκείς κατασταλτικές επιθέσεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι οι κατηγορίες δεν στέκουν και θα καταπέσουν. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας των καθαριστριών θα νικήσει», τονίζουν οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες στην ανακοίνωσή τους.

από: www.avgi.gr

Σχόλια