H διαπλοκή ΔΕΝ είναι γερμανική, είναι εντελώς ελληνική...


του Άλκη Μηλιόπουλου


Είναι πια γνωστό σε όλους ότι ο κ. Θεοχάρης δεν παραιτήθηκε "για προσωπικούς λόγους" αλλά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την ασφυκτική πίεση μέρους της ντόπιας οικονομικής ελίτ. Φημολογείται ότι είχε στο συρτάρι του σημαντικές αποκαλύψεις. Αποκαλύψεις που αφορούσαν την εγχώρια επιχειρηματική ολιγαρχία που ως γνωστόν κατάφερε να διαφθείρει μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Φορολογικές παραβάσεις που αφορούσαν μερικές από
τις πιο γνωστές στο πανελλήνιο μεγάλο-οικογένειες που εξακολουθούν να γίνονται πιό πλούσιες μέσα από την οικονομική κρίση και την φτωχοποίηση των Ελλήνων. Αυτού του ανέγγιχτου έως τώρα διαπλεκόμενου σκληρού ελληνικού οικονομικού πυρήνα που ο ίδιος ο κ. Σόϊμπλε κατηγορεί ότι "φόρτωσε όλα τα οικονομικά βάρη στους απλούς πολίτες". 
Είναι γνωστό ότι πολλά  μέλη της επιχειρηματικής αφρόκρεμας στον τόπο μας πριν μερικά χρόνια ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας και τώρα διεκδικούν δουλειές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Εξαγοράζουν τράπεζες, μπαίνουν σε μεγάλες ενεργειακές επενδύσεις, αναλαμβάνουν ολόκληρες οδικές αρτηρίες με κρατικές πριμοδοτήσεις, αγοράζουν οικόπεδα φιλέτα και δημόσια κτήρια (με αποδόσεις 10%) και εμπλέκονται σε ένα σωρό άλλες μεγάλες δουλειές και αγοροπωλησίες που δεν φτάνουν στις σελίδες των εφημερίδων για ευνόητους λόγους.
Ο σκληρός κ. Σόϊμπλε με τη δήλωση που έκανε ότι «ο ελληνικός λαός υποφέρει γιατί η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας δεν έχει κάνει την παραμικρή θυσία και τα έχουν φορτώσει όλα πάνω του» έδειξε ότι διαθέτει κάποια κοινωνική ευαισθησία για τις δοκιμασίες που περνούν οι  Έλληνες. Με την δήλωσή του «ένιψε τας χείρας του» σαν τον Πόντιο Πιλάτο, υπονοώντας ότι δεν έχει καμιά ευθύνη για την φτωχοποίηση μεγάλου μέρους των Ελλήνων, ούτε για τα λάθος μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Φυσικά ούτε για την στοχευμένη βαριά φορολόγηση των πολιτών και την «πριμοδότηση» της εγχώριας ελίτ, έχει κάποια ευθύνη ο κ. Σόϊμπλε.
Με την δήλωσή του μας λέει ξεκάθαρα  πως δεν φταίει αυτός (ή η Γερμανία) αν ο πρωθυπουργός «χαρίζει» τον ΟΠΑΠ στους φίλους του. Δε φταίει επίσης που πανάκριβα οικόπεδα-φιλέτα πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές στην ίδια  οικονομική ολιγαρχία. Δεν φταίει αν η «συγκυβέρνηση» σβήνει βαριά πρόστιμα από επιχειρηματικούς κολοσσούς και παραχωρεί με πριμοδοτήσεις στους «δικούς της» μεγαλοεργολάβους όλα τα μεγάλα  οδικά έργα. Και βέβαια δεν φταίει αν ο πρωθυπουργός της Ελλάδος σχεδιάζει να ξεπουλήσει τον αιγιαλό, την ενέργεια και σύντομα και το νερό στους ίδιους και στους ίδιους φίλους και γνωστούς του, σε τιμές εξευτελιστικές.
Και, εδώ που τα λέμε, έχει απόλυτο δίκιο ο άνθρωπος. Οι υπεραξίες που χάνονται είναι τεράστιες αλλά οι ευθύνες δεν είναι γερμανικές. Είναι ελληνικές.

πηγή: www.toportal.gr

Σχόλια