La Repubblica: "Φάρος μέσα στο σκοτάδι ο ΣΥΡΙΖΑ"


«Η Ελλάδα, εξασθενημένη από την κρίση, φαλκιδευμένη από την ανεργία, χωρίς πλέον αυταπάτες και σχέδια, γαντζώνεται από ένα αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με έναν φάρο μέσα στο σκοτάδι. Υπάρχει μια εναλλακτική», τονίζει σε ανταπόκρισή της η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα.
 Η ιταλική εφημερίδα, σε διθυραμβικό τόνο, κυκλοφορεί με άρθρο της με τίτλο «Μια χώρα σε κρίση εμπιστεύεται την Αριστερά», ενώ και ο υπόλοιπος ιταλικός Τύπος κινείται στο ίδιο μήκος κύματος.
 «Στην Ελλάδα, ο Τσίπρας ανεβαίνει στην κορυφή, αλλά σημαίνει συναγερμός για τους
νεοναζί» αναφέρει η εφημερίδα «La Stampa», για να προσθέσει ότι «Για πρώτη φορά, η Αριστερά κερδίζει με ουσιαστική διαφορά, με ποσοστό που θα της έδινε, θεωρητικά, την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Αθήνας». Η ιταλική εφημερίδα, σχολιάζοντας τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, σημειώνει ότι «Παρά τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής συμμορίας κατά πολλών βουλευτών της, το φιλοναζιστικό κόμμα "Χρυσή Αυγή" κατάφερε να ξεπεράσει το 9%».
 Τέλος, η «Il Messaggero», υπογραμμίζει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτη δύναμη στη χώρα, πέρα από κάθε δυνατή αμφιβολία», ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, ο οποίος τονίζει ότι «Η δέσμευση του κόμματος είναι να πετύχει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ανεργία», ενώ προσθέτει ότι «Στην Ευρώπη, θα συνεχίσουμε να θέτουμε με μεγάλη έμφαση το δίκαιο αίτημά μας για την καταβολή, στο ακέραιο, των γερμανικών αποζημιώσεων».

Σχόλια