Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών: Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

00.10
Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη η σημερινή, αφού για πρώτη φορά η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζει τις ευρωεκλογές. Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και η πτώση των ποσοστών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί την απονομιμοποίηση της πολιτικής της λιτότητας, την απονομιμοποίηση της τρόικας, την απονομιμοποίηση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,26 ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ. Τρίτο κόμμα, μέχρι στιγμής,
φαίνεται να είναι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, ενώ έπεται η Ελιά, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ, το ΛΑΟΣ, οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες και η ΔΗΜΑΡ.
Παρατίθενται τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, με ενσωματωμένο το 43,50% των ψήφων:
ΣΥΡΙΖΑ: 26,44%
Νέα Δημοκρατία: 23,18%
Χρυσή Αυγή: 9,38%
Ελιά: 8,04%
Το Ποτάμι: 6,57%
ΚΚΕ: 6,01%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,39%
Δημοκρατική Αριστερά: 1,24%
ΛΑΟΣ: 2,73%
Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες: 1,39%

Ιστορική πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την τελική εκτίμηση της Singular για τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 26,7%, η Ν.Δ. 22,8%, Χ.Α. 9,3%, Ελιά 8,1%, Ποτάμι 6,7%, ΚΚΕ 6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,4%. Ο ΣΥΡΙΖΑ με μια ξεκάθαρη πρωτιά σημειώνει μια ιστορική νίκη που αναμένεται να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας και ταυτόχρονα, να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, των μνημονίων και της λιτότητας, στην Ευρώπη.

Σχόλια