Η πολιτική της "ανακύκλωσης"…

διαχειριστής

Με "υλικά" του παρελθόντος φθαρμένα και πολυφορεμένα, με παλαιοκομματικές μεθόδους και πρακτικές, οι αυτόκλητοι ως "χρήσιμοι και αναγκαίοι" εμφανίστηκαν στο πολιτικό προσκήνιο, για την -εκ νέου- σωτηρία της Κεφαλονιάς… 
Πρόσωπα και προσωπεία που "συνταξιοδοτήθηκαν" από τον λαό, επιστρατεύονται με την "αποδεδειγμένη Γνώση, Ικανότητα και Εμπειρία" -άραγε σε ποιά δεξιότητά τους;- σε μιά αγωνιώδη προσπάθεια να ανακόψουν την πραγματικά νέα πρόταση και το αναμφισβήτητο ηθικό της πρόταγμα.
Οι βετεράνοι της εθνικής σωτηρίας, συντάσσονται στην αποστολή να "καλύψουν το πολιτικό κενό" αδιαφορώντας βέβαια για το κοινωνικο-οικονομικό βάραθρο που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του πολιτικού τους βίου, από τις κυβερνήσεις τις οποίες υπηρετούσαν ή σιγοντάριζαν. Η προσπάθεια σαφής: να ανα-στήσουν ένα σκηνικό "συγκυβέρνησης" στην κεφαλονίτικη αυτοδιοίκηση, στο μοντέλο της κεντρικής μνημονιακής κυβέρνησης. Το άλλοθι της "διαπαραταξιακής συμμετοχής" στο εγχείρημα είναι βεβαίως φαιδρό και έωλο. Είναι μικρός ο τόπος, γνωριζόμαστε πολύ και καλά μεταξύ μας… Μαζί στη συστράτευση και οι μετά πρεμούρας και επίφασης "δηλούντες παρόντες" με το "εγώ" τους να έχει υπερβεί πιά τη διάμετρο του "ιστορικού κύκλου" (sic)…

O πολίτης της Κεφαλονιάς έχει -ευτυχώς- τη δυνατότητα να επιλέξει, μεταξύ του "ανακυκλωμένου" αναμασημένου υλικού από τη μιά, και από την άλλη του πραγματικά νέου και άφθαρτου, σε μιά ιστορική και εθνική συγκυρία που ο λαός δείχνει να αναζητά ελπίδα και λύσεις από πολιτικό προσωπικό που ΔΕΝ σχετίζεται με αμαρτίες του παρελθόντος και προτείνει διεξόδους στο μέτρο του ορθού, του αναγκαίου, του λογικού και του εφικτού.
Οι δε "επαγγελματίες" της πολιτικής μας ζωής, ας αναζητήσουν την αποζημίωσή τους στα ταμεία της πολιτικής τους…ανεργίας.

Σχόλια