Βοήθεια από όλη την Ελλάδα για την Κεφαλονιά.

από: www.kefalonitikanea.gr


Ευαισθητοποιημένοι πολίτες, φορείς, επιχειρήσεις και διάφορες συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα, συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς. Ξεκινώντας από τους μεγάλους δήμους, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος, αποφάσισαν τη συγκέντρωση τροφίμων στα Δημαρχεία των πέντε μεγάλων πόλεων, από την ερχόμενη Δευτέρα. Επίσης ο Δήμος Μεσολογγίου σε συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου Μεσολογγίου προχωράει στην έκτακτη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τη βοήθεια των σεισμόπληκτων. Στο χώρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου συγκεντρώνονται στερεά τροφή, κλινοσκεπάσματα και πάσης φύσεως ιατροφαρμακευτικό υλικό. Επίσης, είδη άμεσης ανάγκης συγκεντρώνονται και στα δημοτικά καταστήματα Αιτωλικού και Νεοχωρίου.
Επίσης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, θα διατεθούν για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων. Η Κ.Ο.Θ. θα διαθέσει τα έσοδα για την αγορά κλινοσκεπασμάτων και τροφίμων και θα τα παραδώσει στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο Ι.Μ. Κεφαλονιάς «Άγιος Γεράσιμος» στο Αργοστόλι.
Στην Κέρκυρα, έρανος διενεργερίται με πρωτοβουλία της πρυτανείας του Ιονίου Πανεπιστημίου ενώ τον μισθό της έδωσε και η πρύτανης, Αναστασία Σαλή-Παπασαλή.
Στα Σφακιά, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει ο Σύλλογος Σφακιωτών «Φωτεινός», στην Αθήνα ο
Σύλλογος Διλινάδων, στη Λευκάδα το lefkadapress.gr στο Αρκαλοχώρι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου.
Συγκινητική είναι επίσης η κίνηση των αγροτών στα μπλόκα της Νίκαιας οι οποίοι συγκεντρώνουν τρόφιμα για την Κεφαλονιά.
Ακόμα, το μη κερδοσκοπικό σωματείο Δεσμός, συγκεντρώνει τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης στο Μαρούσι (Λ. Κηφισίας 7 & Νεαπόλεως 2, Μαρούσι, εντός International Life), καθώς και στα σχολεία St Catherine's (Σοφοκλή Βενιζέλου 77, 14123, Λυκόβρυση), Σχολή Μωραΐτη (Αλεξ. Παπαναστασίου και Αγίου Δημητρίου, 154 52, Ψυχικό), Κολλέγιο Αθηνών (Στεφάνου Δέλτα 15, 154 52, Ψυχικό), Κολλέγιο Αθηνών/Συγκρότημα Κάντζας (τέρμα Λεονταρίου, Κάντζα), Εκπαιδευτήρια Δούκα (Μεσογείων 151, 15126, Μαρούσι) και θα αποσταλούν με φορτηγό άμεσα για το νησί! (Περισσότερες πληροφορίες στο 210 8119365.)
Στη Λέσβο η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», Αναστασία Αντωνέλλη ανακοίνωσε ότι Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014, έως και την Παρασκευή 14/2, ο οργανισμός θα συγκεντρώνει στα κτήρια των ΚΑΠΗ, Αλκαίου 18 και Ερμού 311, τις εργάσιμες ώρες, τα  εξής είδη: ΝΕΡΑ, ΓΑΛΑΤΑ, ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ, ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ και ΟΣΠΡΙΑ, τα οποία και θα αποστείλει στην Κεφαλονιά. Στην Πάτρα, ετοιμάζεται φορτίο για την Κεφαλονιά μετά από έκκληση του μητροπολίτη Χρυσοστόμου. Σημαντική βοήθεια επίσης προσφέρουν μέχρι στιγμής ο Σκλαβενίτης, τα Α.Β. Βασιλόπουλος, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η ομάδα της ΑΕΚ και πολλοί άλλοι.
Τέλος δεκάδες είναι τα μηνύματα που δεχόμαστε από απλούς πολίτες που ζητούν να ενημερωθούν σχετικά με το πώς μπορούν κι εκείνοι να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τηλέφωνα για όσους θέλουν να προσφέρουν τρόφιμα, χρήματα, είδη ένδυσης, είδη πρώτης ανάγκης κ.λπ. είναι τα 26710 26342 και 6941 494090.

Σχόλια