Μάθημα ξανά τη Δευτέρα, αλλά όχι για όλους...


Τα σχολεία του Αργοστολίου, το οποίο έχει υποστεί λιγότερες ζημιές απ' ό,τι το Ληξούρι, θα λειτουργήσουν κανονικά
"Οι σεισμοί γίνονται μόνο αργίες και σαββατοκύριακα, μην ανησυχείτε"!. Η φράση της εκπροσώπου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού στη χθεσινή συνάντηση για τα σχολεία στο Αργοστόλι περιγράφει την αντιμετώπιση της σεισμόπληκτης Κεφαλλονιάς. Οι μαθητές αγωνιούν ζητώντας να διασφαλιστούν και να μπουν το ταχύτερο ξανά στις αίθουσες.
Από τη συνάντηση προέκυψε ότι τα σχολεία του Αργοστολίου, που έχει υποστεί λιγότερες ζημιές απ' ό,τι το Ληξούρι, όπου γινόταν ώς αργά χθες ανάλογη συνάντηση, θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι μαθητές του 2ου και 3ου Γυμνασίου θα μεταφερθούν σε άλλα σχολεία που δεν έχουν υποστεί ζημιές και τα μαθήματα θα χωριστούν σε πρωινά και απογευματινά. Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει το μέλλον για τους μαθητές του εσπερινού και του ΙΕΚ, που συστεγάζονται στα ίδια σχολεία, αλλά δεν πήραν απάντηση για το πότε θα ξεκινήσουν πάλι μαθήματα από τον δήμο.
ΣΥΡΙΖΑ: Να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις
Με ερώτησή τους εφτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Αφρ. Θεοπεφτάτου, Τ. Κουράκης, Απ. Αλεξόπουλος, Γ. Αμανατίδης, Έ. Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, Π. Δριτσέλη, Γ. Πάντζας) επισημαίνουν στον υπουργό Παιδείας: "Εννέα σχολεία έχουν κριθεί έως
τώρα κατηγορίας Γ (παντελώς ακατάλληλα), ενώ σε αρκετά ακόμα απαιτούνται επισκευές για να να καταστεί δυνατή η στέγαση των μαθητών". "Η εγκατάσταση λυόμενων αιθουσών για την προσωρινή στέγαση των μαθητών των σχολείων που έχουν κριθεί ακατάλληλα, η άμεση αποκατάσταση των σχολείων που χρήζουν επισκευής, η πρόσληψη καθηγητών ή και αναπληρωτών καθηγητών για ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών της Κεφαλλονιάς για την κάλυψη των κενών που έχει δημιουργήσει η πολυήμερη αναστολή λειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η πρόσληψη ειδικών για την ψυχολογική στήριξη των μαθητών και των γονιών τους" είναι τα μέτρα που ζήτησαν να ληφθούν άμεσα οι βουλευτές.
Κραυγή αγωνίας των μαθητών Γ' Γενικού Λυκείου Ληξουρίου προς τον υπουργό Παιδείας: "Άλλοι μένουμε σαν τους βεδουίνους της ερήμου από το ένα φιλικό σπίτι στο άλλο, άλλοι από τον φόβο επικείμενου σεισμού έχουν φύγει εκτός Κεφαλλονιάς, πολλοί από εμάς δεν έχουμε σπίτι να μείνουμε και αναγκαζόμαστε να μένουμε στο αυτοκίνητο ή σε σκηνές ή στο πλοίο που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι. Οι σημειώσεις και τα βιβλία μας βρίσκονται κάπου ανάμεσα σε πεσμένους σοβάδες, σπασμένα γυαλιά από σερβίτσια και πεσμένες βιβλιοθήκες" αναφέρουν σε επιστολή τους και ρωτούν: "Κατ' αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να διαγωνιστούμε ισότιμα με τα παιδιά των άλλων σχολείων στη μάχη των Πανελληνίων Εξετάσεων;".
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
πηγή: www.avgi.gr

Σχόλια