Η υπόθεση των υποβρυχίων δεν έχει κλείσει..


 Δυόμισι δισ. ευρώ έχουν δοθεί από το Δημόσιο στους προμηθευτές, τα υποβρύχια δεν έχουν παραληφθεί, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά μένουν κλειστά και χίλιοι διακόσιοι εργαζόμενοι δεν έχουν πλέον δουλειά. Μόνο να ακούσει κανείς της βασικές παραμέτρους της υπόθεσης των υποβρυχίων καταλαβαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Ακόμα και αν ήμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει έστω και υποψία διαφθοράς στην υπόθεση, σίγουρα πρόκειται
για παταγώδη αποτυχία του κράτους. Αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να διερευνηθεί ποιοι έχουν τις πολιτικές ευθύνες γι’ αυτό το τεράστιο φιάσκο.
Κι όμως… Τα κυβερνητικά κόμματα (με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ) αποφάσισαν χτες ότι όλα καλώς καμωμένα και δεν συντρέχει λόγος οποιασδήποτε κοινοβουλευτικής έρευνας. Δεν πειράζει που σπαταλήθηκαν τα δισεκατομμύρια, δεν πειράζει που τα υποβρύχια δεν έχουν παραδοθεί, δεν πειράζει που ο κόσμος έχασε τη δουλειά του. Δεν πειράζει καν που η ίδια η Νέα Δημοκρατία μίλαγε για μεγάλο σκάνδαλο μόλις πριν από δύο χρόνια. Το μόνο που πειράζει την Ιερή Μνημονιακή Συμμαχία είναι μην τυχόν και διασαλευτεί η σταθερότητα της κυβέρνησης. Επομένως, η ΝΔ έπρεπε να κάνει την εντυπωσιακή κωλοτούμπα και να καταπιεί τις παλιότερες καταγγελίες της.
Εν ολίγοις, πλάι σε αυτό καθαυτό το σκάνδαλο των υποβρυχίων έρχεται να προστεθεί ένα δεύτερο, αυτό της συγκάλυψης του. Το να συγκαλύπτεται ένα σκάνδαλο στο οποίο μπορεί να εμπλέκονται υψηλά πολιτικά πρόσωπα δεν αποτελεί μόνο κίνηση που καταρρακώνει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Εξίσου σημαντικό είναι ότι συνιστά πλήγμα στη δημοκρατία, αφού δίνει επιχειρήματα στην αντικοινοβουλευτική φασιστική προπαγάνδα που επιχειρεί να ψαρέψει στα θολά νερά της αγανάκτησης και της εξαθλίωσης. Η ομερτά των πολιτικών ενισχύει το φασισμό.
Κατά συνέπεια, αυτή η υπόθεση δεν πρέπει να κλείσει με τη χτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να θεωρήσει ζήτημα τιμής να την κρατήσει ανοιχτή μέχρι να διερευνηθεί στην κάθε λεπτομέρειά της. Η επιμονή στο να χυθεί άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή ιστορία θα στείλει στην κοινωνία ισχυρό μήνυμα ότι υπάρχει μια πολιτική δύναμη που είναι αποφασισμένη να πολεμήσει τη διαφθορά και να υπερασπιστεί έμπρακτα τη δημοκρατία.
πηγή: http://left.gr 

Σχόλια