Σημαία από νάιλον, σημαία πλαστική...


σχολιάζει ο Πρόδρομος Σεϊτανίδης:

φωτό: Άγγελος Καλοδούκας
«Πατριωτισμός δεν είναι να πεθαίνεις για την πατρίδα σου αλλά να κάνεις τον απέναντι μπάσταρδο να πεθαίνει για τη δική του» φέρεται να είχε πει ο αμερικανός στρατηγός Τζορτζ Σ. Πάτον (1885-1945), που κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έδωσε σε χιλιάδες στρατιώτες των Ναζί την ευκαιρία να ... αποδείξουν τον πατριωτισμό τους. Δύο αιώνες πριν απ' αυτόν,
όμως, ο βρετανός λόγιος Δρ. Σάμουελ Τζόνσον (1709-1784) είχε ορίσει τον πατριωτισμό ως το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων.
Θα ήμουν πρόθυμος να κλάψω ροζ δάκρυα με άρωμα γιασεμιού, με τον πατριωτισμό που τόσο συχνά επικαλείται η Δεξιά, αν δεν διαπίστωνα καθημερινά πως αυτός ο πατριωτισμός  βασίζεται στο αζημίωτο και πηγαίνει χέρι-χέρι με την κερδοσκοπία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός επέδειξε τον πατριωτισμό του, διορίζοντας τη μισή Μεσσηνία στο δημόσιο. Ο τηλεβιβλιοπώλης Ελλαδέμπορας, που αναδείχθηκε σε υπουργό μιας χρήσεως, προκειμένου να πασάρει τη δημόσια υγεία στους ιδιώτες και τις πολυεθνικές και ύστερα να επιστρέψει στα στούντιο της τσιρίδας, βουρκώνει για την Ελλάδα μας, καθώς την πουλάει φέτα-φέτα. Πρώην υπουργοί επαίρονται ότι θωράκισαν τις ακτές της πατρίδας μας με σύγχρονα υποβρύχια, τη στιγμή που όλοι ξέρουμε πως απλώς θωράκισαν με πολυψήφια νούμερα τις καταθέσεις τους σε υπεράκτιες τράπεζες. Μικρή είναι η πατρίδα μας, κύριοι, και σας ξέρουμε καλά πια... Μην μας πουλάτε πατριωτισμό, όταν πουλάτε την πατρίδα μας. Δυστυχώς, εμείς δεν έχουμε πού αλλού να πάμε.

http://left.gr

Σχόλια