Γαλαζοπράσινοι γκεμπελίσκοι...


11 Ιουνίου: Η τρικομματική κυβέρνηση έχει μόλις δεχθεί τεράστιο πλήγμα από το φιάσκο με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ. H κατά τα άλλα σίγουρη αποκρατικοποίηση, η οποία είχε χαρακτηριστεί προαπαιτούμενο τόσο από τους δανειστές, όσο και από το Μέγαρο Μαξίμου και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, πάει περίπατο επειδή η Gazprom αποσύρει για λόγους τακτικισμού το ενδιαφέρον της.
Εν μέσω πολιτικής θύελλας και αφού τα σαθρά θεμέλια της τρικομματικής έχουν αρχίσει να υποχωρούν, αίφνης αποφασίζεται με τον πλέον πραξικοπηματικό τρόπο το λουκέτο στην ΕΡΤ. Ο Σίμος Κεδίκογλου στις 5 το απόγευμα προβαίνει σε διάγγελμα γραμμένο από το δεξί χέρι του πρωθυπουργού,
Γιώργου Μουρούτη, σύμφωνα με το οποίο «παύει η στήριξη των ιερών αγελάδων του ελληνικού Δημοσίου». Άπαντες ξεχνούν το φιάσκο της ΔΕΠΑ καθώς αλλάζει μέσα σε δευτερόλεπτα η ατζέντα και όλοι στρέφουν τα βλέμματά τους στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων.

7 Νοεμβρίου: Η δικομματική πλέον κυβέρνηση, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση, καθώς το «όχι» σε νέα μέτρα έχει μετατραπεί σε «ναι αλλά μόνο σε διαρθρωτικά, κάθετα, εντός εκτός και αεπί τα αυτά αλλά επ” ουδενί οριζόντια μέτρα». Αφού και το επικοινωνιακό τέχνασμα της αντιπαράθεσης με την τρόικα, της σκληρής – σαν ανθότυρο – πολιτικής διαπραγμάτευσης του Μαξίμου, των «αντάρτικων» γαλάζιων και πράσινων βουλευτών, απέτυχε παταγωδώς άπαντες στην κυβέρνηση ψάχνουν εναγωνίως πως θα ανακοινώσουν νέα μέτρα ύψους σχεδόν τριών δισ. ευρώ από νέο τσεκούρι στα ασφαλιστικά ταμεία και τα προνοιακά επιδόματα – όσα ψήγματα έχουν απομείνει.
Αίφνης, δύο ημέρες μετά το δώρο στους καναλάρχες των ψηφιακών συχνοτήτων που θα μπορούν χωρίς το υποτυπώδες «ενοίκιο» να συνεχίσουν την κυβερνητική τους προπαγάνδα, στις 4:30 το ξημέρωμα τα ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα με τη δικαιολογία της «έρευνας» εισβάλλουν στην ΕΡΤ για να «επαναφέρουν τη νομιμότητα». Το Μαξίμου γνώριζε εξαρχής τη θύελλα αντιδράσεων που θα προκληθεί. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα με αυτήν, αντιθέτως την επιδίωκει.
Γιατί για λίγο όλοι θα ασχολούνται με την εισβολή στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων, κατά πόσο ήταν σωστό ή λάθος, αν υπάρχουν ζημιές στα μηχανήματα εκατομμυρίων (ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται φωνές για ενδεχόμενη προβοκάτσια καθώς τα ΜΑΤ βρίσκονται μέσα στο κτίριο μόνα τους και ουδείς μπορεί να ελέγξει τι κάνουν) και ό,τι άλλο μπορεί να σκαρφιστούν οι καναλάρχες για να ανταποδώσουν τη γενναιοδωρία του Σαμαρά και του Βενιζέλου.
Τι δεν καταλαβαίνεις;

Σχόλια