Μεγάλο συλλαλητήριο στο Αργοστόλι.


 Ρεπορτάζ: Μιχάλης Ανδρεαδάκης
φωτό: http://efimeridakefalonia.gr
Δυναμική ήταν η συμμετοχή εργαζομένων και μαθητών στη συγκέντρωση που οργάνωσε σήμερα το πρωί το Εργατικό Κέντρο στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.
Μια κυβέρνηση που προωθεί την «καταπάτηση» των εργασιακών δικαιωμάτων και οδηγεί στην κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Δεκάδες συμπολίτες μας κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στις 10:30 στον χώρο του Εργατικού Κέντρου, όπου ο πρόεδρος, Γιώργος Γαβρίλης, έδωσε το βήμα σε
εκπροσώπους σωματείων από διάφορους κλάδους, προκειμένου να αναφερθούν στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ειδικότερα, πήραν το λόγο ο Ευθύμης Βουτσινάς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Πυροσβεστών, ο Γιώργος Γιαννόπουλος από το Σωματείο των Οικοδόμων, ο Γραμματέας των εργαζομένων του Νοσοκομείου, Κώστας Τσιμάρας, ο Σταύρος Μπάζας, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, ο εκπρόσωπος του 15μελούς του Λυκείου Πάστρας Ηλίας Σολωμός και ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βλαδίμηρος Τζατζάνης. Όλοι οι ομιλητές στάθηκαν στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση με τα «αντιλαϊκά», όπως τα χαρακτήρισαν, μέτρα που λαμβάνει και κατέληξαν ότι μόνο με διαρκή αγώνα και κινητοποίηση θα μπορέσουν να φέρουν την ανατροπή τους.
Μικρή συμμετοχή των μαθητών
Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε μεγάλο συλλαλητήριο στους δρόμους του Αργοστολίου με παλμό, πανό και συνθήματα, που ξεκίνησε από τον παραλιακό δρόμο, συνεχίστηκε στην κεντρική πλατεία, το Λιθόστρωτο και τη Λεωφόρο Βεργωτή και κατέληξε στις 12 το μεσημέρι ξανά στο Εργατικό Κέντρο. Να σημειωθεί ότι όταν η πορεία έφτασε στην πλατεία Καμπάνας που βρίσκονται τα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, ακούστηκαν ακόμα έντονα μηνύματα κατά του φασισμού. Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν υπήρξε τόσο μεγάλη συμμετοχή από το σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων του νησιού μας, παρά τις συσκέψεις που είχαν πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα για να οργανωθεί η συμμετοχή του μαθητικού κινήματος. Με εξαίρεση το Λύκειο Πάστρας που συμμετείχε μαζικά, δεν υπήρξε άλλη οργανωμένη κίνηση και αυτό ίσως να οφείλονταν και στην αντίθεση που είχαν εκφράσει πρόσφατα οι μαθητές να μετέχουν στην πορεία, καθοδηγούμενοι από το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ. Πάντως, σε «πηγαδάκια» που έγιναν κατά τη διάρκεια της πορείας, ορισμένοι απέδωσαν αυτό το γεγονός σε «παρέμβαση» άλλων πολιτικών παρατάξεων, που εμπόδισαν τα παιδιά να μετέχουν στην κινητοποίηση. Από τις παρουσίες που ξεχωρίσαμε στο συλλαλητήριο ήταν αυτές των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γκισγκίνη, Σταύρου Γρηγορόπουλου και Γιάννη Κουρούκλη, του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρου Γαλιατσάτου, του προέδρου της ΕΛΜΕΚΙ, Διονύση Γεωργόπουλου και του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης, Δημήτρη Μαντζουράτου.

Σχόλια