Πήρε «στο ψηλό» ο Πολύδωρας τον «αντιμνημονιακό» Σαμαρά...


Και πάλι αντιμνημονιακός, σε διάστημα μικρότερο από τον ενάμιση χρόνο παραμονής του στην πρωθυπουργία, εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μέχρι πρότινος διακήρυττε την προσήλωσή του στις επιταγές της τρόικας.

Μόνο που μ” αυτήν την αιφνιδιαστική του μεταστροφή δεν καταφέρνει να πείσει ούτε καν τα στελέχη της παράταξής του. Ο πρωθυπουργός βρήκε χθες υποστήριξη της νέας του γραμμής στο πρόσωπο του γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου ο οποίος αναφερόμενος στην τρόικα και το μνημόνιο μίλησε για μία «μελανή σελίδα» στην ιστορία της χώρας.

Όμως στο παρασκήνιο οι γαλάζιοι βουλευτές διακωμωδούν την κατάσταση μη
μπορώντας να ξεχάσουν ούτε την προσκόλληση Σαμαρά στο άρμα της Γερμανίας και της κ. Μέρκελ, ούτε τις διαβεβαιώσεις του προς τους ευρωπαίους εταίρους πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την χώρα.
Μάλιστα ακόμη και ο Βύρων Πολύδωρας έφθασε σε σημείο να ειρωνεύεται την διάθεση Σαμαρά να σηκώσει ανάστημα στην τρόικα και με γραπτή του ανακοίνωση όταν ρωτήθηκε για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων σχολίασε: "Να προσέχουν μη στενοχω-ρήσουν τους δανειστές μας και θυμώσουν". Σημείωσε επίσης : "Δηλαδή αν τα πρόσθετα μέτρα δεν είναι οριζόντια (μισθοί και συντάξεις) και είναι κάθετα (κούρεμα καταθέσεων, δημεύσεις περιουσιών) θα είναι καλά;"

Έχει αξία το επιμύθιον της δήλωσης Πολύδωρα: "Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις όσο θέλουμε, με τους ηλίθιους που κυβερνάμε και με τον πόνο τους. Αίσχος!".
Προς το παρόν η Συγγρού ποιεί την νήσσαν για τις δηλώσεις Πολύδωρα. Λογικό…

www.rizopoulospost.com

Σχόλια