Τρίτη 29/10 στον "Κέφαλο": "Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου" στην κινηματογραφική λέσχη Αργοστολίου.


"Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου" 

Γαλλία | 2010 | Έγχρ. | Διάρκεια: 104'
Σκηνοθεσία: Φιλίπ Λε Γκουέ,
παίζουν: Φαμπρίς Λουκινί, Σαντρίν Κιμπερλέν, Νατάλια Βερμπέκε, Κάρμεν Μάουρα. 


Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα από τα αριστοκρατικά μεγάλα σπίτια του Παρισιού, τύπου Haussmann, όπου διαμένει ένας ευπρεπής χρηματιστής, ο Ζαν-Λουί Ζουμπέρ με τη γυναίκα του. Στον τελευταίο όροφο, όπως συνηθίζεται στη Γαλλία σε παρόμοιας εμβέλειας οικήματα, μένει το υπηρετικό προσωπικό.
Όταν το πλούσιο ζευγάρι (Φαμπρίς Λουκινί και Σαντρίν Κιμπερλέν) προσλαμβάνει μια νέα υπηρέτρια από την Ισπανία, τη Μαρία (Ναταλία Βαρμπέκε), η ζωή του «καθωσπρέπει» χρηματιστή θα αλλάξει εντελώς. Χάρη στη Μαρία, ο κύριος Ζουμπέρ θα ανακαλύψει έναν κόσμο του οποίου αγνοούσε την ύπαρξη, παρότι τον χώριζαν από αυτόν μερικά μόνο σκαλοπάτια.
Οι υπόλοιπες Ισπανίδες, αντίστοιχα υπηρέτριες που συγκατοικούν με τη Μαρία, γεμάτες πληθωρικότητα, ζωντάνια και μεσογειακό ταπεραμέντο θα έρθουν να δώσουν λίγο χρώμα στην γκρίζα και χλωμή ζωή του μεγαλοαστού. Εκείνος θα λύσει μερικά τους προβλήματα ενώ εκείνες θα τον περιβάλλουν με αγάπη, χαρά και ευγνωμοσύνη. Σε ένα Παρίσι του ’60, εν μέσω του πολέμου με την Αλγερία, παρακολουθούμε τη βαθμιαία απρόσμενη μεταμόρφωση ενός ανθρώπου, από εγωκεντρικό, ψυχρό και υπολογιστή μπουρζουά σε ανθρώπινη, ελεύθερη και χαρούμενη ύπαρξη.

ΤΡΙΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013, 9.15 μμ, στην κινηματογραφικη λέσχη Αργοστολίου.

Σχόλια