Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στους δρόμους - Μεγάλο Συλλαλητήριο για την Παιδεία στο Αργοστόλι! (από: www.inkefalonia.gr)

από: www.inkefalonia.gr
ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ήταν πραγματικά ένα μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα το πρωί στο Αργοστόλι. Με μαζική συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ένα συλλαλητήριο που «βροντοφώναξε» για τα προβλήματα που μαστίζουν την Παιδεία, για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών από τα σχολεία, για το μέλλον που φαίνεται να είναι «θολό» για τα παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Και η παρουσία ήταν μαζική από τους μαθητές, από όλα τα σημεία της Κεφαλονιάς, καθώς
στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι από τα σχολεία του Αργοστολίου, των Κεραμειών, της Πάστρας, των Μεσοβουνίων. Παρούσα στη συγκέντρωση που έγινε έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και η βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.


Στην βασική ομιλία της συγκέντρωσης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ Διονύσης Γεωργόπουλος, σε μία από τις πιο δυναμικές ομιλίες του αναφέρθηκε στα προβλήματα που μαστίζουν τα σχολεία και τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης με το νέο νομοσχέδιο.
«Είμαστε άνθρωποι, όχι αριθμοί»
«Είμαστε άνθρωποι, όχι αριθμοί» έλεγαν τα χαρτόνια που είχαν καρφιτσώσει στις μπλούζες τους σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο. Μικροί και μεγάλοι! Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Αργοστολίου. Η πορεία κορυφώθηκε στην πλατεία Αργοστολίου.

Φωτορεπορτάζ από το συλλαλητήριο:
http://inkefalonia.gr/enimerosi/koinonia/item/15991-oi-mathites-kai-ekpaideftikoi-stous-dromous-megalo-syllalitirio-gia-tin-paideia-sto-argostoli-eikones-video.html#prettyPhoto

Σχόλια