Άκου ανθρωπάκο: Ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε!

του Πάνου Ραμαντάνη

Οργή… Θυμός… Έκρηξη…

Λέξεις που περιγράφουν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τα συναισθήματα και τις (πρώτες) σκέψεις που σε «πλημυρίζουν» όταν μαθαίνεις για την στυγνή πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική – ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ομάδα της Χρυσής Αυγής!
Και ψάχνεις, μάταια, μια μορφή να ξεσπάσεις; Δεν βρίσκεις τίποτα! Μόνο σκιές, σκυφτές… Βγαίνεις έξω και περπατάς γρήγορα, μέχρι που συναντάς έναν… ανθρωπάκο!
Λοιπόν; Έχεις συναισθήματα ανθρωπάκο;
Δεν πέρασαν παρά λίγες, μόνο, ημέρες μετά την φονική επιδρομή, με καδρόνια και ρόπαλα, αθλίων φασιστών – τραμπούκων ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ… Δεν πέρασαν, επίσης, παρά λίγες, μόνο, ημέρες από την γιορτή μίσους στον Μελιγαλά… 
Και να: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου! Το κατάλαβες, ανθρωπάκο;
Γελοιότητες του τύπου «δεν το περιμέναμε…» δεν πείθουν κανέναν, ανθρωπάκο! Ήταν μαθηματικά
βέβαιο πως θα συνέβαινε κάποια στιγμή! Εξάλλου είχαν γίνει αρκετές προσπάθειες στο παρελθόν. Τι; Δεν άκουσες ποτέ σου τίποτα ανθρωπάκο γι’ αυτά; 
Σιωπή… 
Ποιος, αλήθεια, μπορεί να ξεχάσει, την δολοφονική επίθεση σε φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ με επικεφαλής της «επιχείρησης» το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο; Κανείς λέω εγώ… Λάθος! Εσύ ανθρωπάκο το ξέχασες… 
Τι δεν περίμενες ανθρωπάκο; Πίστευες πως η Χρυσή Αυγή θα χτυπά, μόνο, «μελαμψούς» μετανάστες, ρομά και ομοφυλόφιλους; Αυτό θα σου άρεσε να πιστεύεις… Τι είπες ανθρωπάκο; Ο Παύλος πήγαινε γυρεύοντας; Δεν κάθισε στα αυγά του; 
Σσσς… 
Μάλλον δεν είπες τίποτα! Δεν έχει τι να πεις, ανθρωπάκο…
Φοβάσαι ανθρωπάκο! Φοβάσαι μπας και δεις κατάματα την αλήθεια… Φοβάσαι, μήπως, πάψεις να είσαι ανθρωπάκος! Ναι, αυτή η σκυφτή σκιά, που τηλεφωνούσε στους νταβατζήδες – ΝΑΖΙΣΤΕΣ να του κάνουν την «δουλειά». Αυτή η σκυφτή σκιά που «ζούσε» για να βλέπει τους «δυνατούς» να καθαρίζουν την «βρωμιά».  
Γρήγορα ξεχνάς ανθρωπάκο…
Και τώρα τι θα κάνεις; Ξέχασα… έχεις έτοιμη την λύση: ο νεκρός ήταν Κομμουνιστής, Αναρχικός, Αριστερός! Τρεις λέξεις ανθρωπάκο, μάλλον αρκετές για να «ανασάνεις»! Σιωπή…
Άνοιξε την τηλεόραση ανθρωπάκο! Πρέπει να βρεις «απαντήσεις»! Κάτσε… περίμενε λίγο, όπου να ‘ναι τελειώνει το «αγαπημένο» σου σήριαλ… Ίσια τα μάτια ανθρωπάκο! Στο κουτί… Εκεί, μπορεί και να μάθεις τι πάει να πει «σοβαρή» Χρυσή Αυγή ανθρωπάκο… Θα φροντίσουν «έγκυροι και έγκριτοι γραφιάδες» γι’ αυτό! 

Εσύ ανθρωπάκο, απλά άκου… 
Και αν δεν μπορέσεις να… «καταλάβεις» ανθρωπάκο τους λαμπερούς γραβατομένους κυρίους, μη στεναχωρηθείς! Υπάρχει η «θεωρία των δύο άκρων», και υπάρχουν πολλοί να σε πείσουν γι’ αυτή! 
Τι είπες ανθρωπάκο; Τι είναι πάλι τούτο αναρωτιέσαι;  
Αυτό ανθρωπάκο είναι: Αυτός που σε απελευθέρωσε, αυτός που πήγε να «γεννήσει» ελπίδα και ιδανικά είναι ίδιος με αυτόν που θέλησε σε θάψει. Ίδιος με αυτόν που συνεργάστηκε με τον χειρότερο εφιάλτη σου!  
Τι είπες ανθρωπάκο; Λέω αηδίες; Δεν γίνονται λες αυτά… 
Γίνονται! Τα λέει ο Χρύσανθος και ο Φαήλος, τα λέει και ο Γιάννης από το μεγάλο κουτί, τα λέει και ο Σταύρος, το αφεντικό του Γιάννη, τα λέει και ο Βαγγέλης ο Σοφός! Τα λεν (χωρίς να ανοίγουν το στόμα τους, όμως, ανθρωπάκο…) και κάποιοι καραβοκύρηδες παρέα με κάτι… «εμπόρους χρήματος»!  
Όλοι τους σοβαροί άνθρωποι, ανθρωπάκο!
Μη τρέχεις ανθρωπάκο! Σταματάω… δεν λέω τίποτα άλλο! Να… μόνο ένα τελευταίο: την επόμενη φορά που θα πας στην «φωλιά του φιδιού», κοίτα να κλαφτείς καλά!  
Γιατί ανθρωπάκο ο «λογαριασμός» θα έχει έρθει… και αυτή τη φορά δεν μπορέσεις να την «σκαπουλάρεις»! 
από: http://left.gr/

Σχόλια