Γνωστός δημοσιογράφος παρασύρθηκε από τη... συνήθεια και έγινε ρεζίλι των σκυλιών.


Καλή είναι η ευαισθησία, ακόμα καλύτερη η ανησυχία για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις διάφορων μεγάλων έργων στην Ελλάδα, αλλά σε μερικούς φαίνεται ότι η συνήθεια της "διαμαρτυρίας" είναι τόσο ισχυρή που θολώνει το μυαλό.

Στην Ελλάδα που για "περιβαλλοντικούς λόγους" (δηλαδή αντίδραση των ΗΠΑ) η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου απέσυρε ουσιαστικά το ενδιαφέρον της για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, τουλάχιστον έχουμε μια ισχυρή... παράδοση.

Βέβαια για την πιο ρυπογόνα επιχείρηση της Ευρώπης, την ΔΕΗ των λιγνιτικών εργοστασίων που μοιράζουν αφειδώς καρκίνο, οι ''επαγγελματίες προστάτες'' του περιβάλλοντος σιωπούν συστηματικά. Εκτός αν πρόκειται για κάποια περικοπή επιδομάτων στο προσωπικό της...


Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για βιασύνη ή άγνοια, αλλά ελεεινή εντύπωση προκαλεί η ανάρτηση ενός δημοσιογράφου που δεν δικαιολογείται να έχει τόσο μεγάλη άγνοια του γεωγραφικού χώρου, αν όχι της ίδιας της είδησης λόγω της δημοσιογραφικής ιδιότητάς του.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος λοιπόν έκανε μια ανάρτηση στο λογαριασμό του στο twitter με την οποία διαμαρτύρεται για τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αγωγού TAP στις ακτές της Θεσπρωτίας!!! 

Μάλιστα με μελοδραματικό ύφος αναρτά μια φωτογραφία που αναφέρει ότι "αυτός ο παράδεισος θα θυσιαστεί για να περάσει ο αγωγός αερίου. Λεπτομέρειες θα μου πείτε".












Φυσικά ο αγωγός θα έχει έξοδο στην Αδριατική θάλασσα από αλβανικές  ακτές περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια των ελληνικών συνόρων, κοντά στους ποταμούς Γενούσιο και Δεβόλη! Λεπτομέρεια κι αυτό...

Πως μπορεί ένας υπέργειος σωλήνας με διατομή λίγο παραπάνω από 1 μέτρο, να καταστρέψει κάποιον παράδεισο, μόνο ο ίδιος μπορεί να το φανταστεί βέβαια.

Φανταζόμαστε ο ίδιος δημοσιογράφος θα διαμαρτύρεται και για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και πολύ καλά θα κάνει. Επειδή όμως δεν είναι οπαδός σε κερκίδα, αλλά λόγω ιδιότητας αποστολή του είναι η αντικειμενική ενημέρωση, θα ήταν προτιμότερο να αφήνει τους επιστήμονες και τους εμπειρογνώμονες να κρίνουν αν κινδυνεύει κάποιος παράδεισος ή αν αξίζει να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας για τις αγεωγράφητες ανησυχίες του.

Σχόλια