Αντιγράφουν την Κεφαλονιά οι Ζακυνθινοί: Μπουνιές και κλωτσιές στο δημοτικό συμβούλιο.

Σε κλίμα οξύτητας, όπως άλλωστε αναμενόταν, έγινε χθες το βράδυ η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της πλαζ του ΕΟΤ, αλλά συνέβησαν ακρότητες που  είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση, να υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας και καλά-καλά να μην ολοκληρωθεί το πρώτο και μοναδικό θέμα συζήτησης που ήταν και εκτός ημερήσιας διάταξης.


Η αίθουσα ήταν γεμάτη από δημότες και κόσμο που ήθελε να παρακολουθήσει τη συζήτηση, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από το αθλητικό σωματείο ΖΑΟΑ, από την Κίνηση Πολιτών, από κόμματα κλπ.

Από την όλη συζήτηση που κράτησε δύο περίπου ώρες είδαν το φως της δημοσιότητας χρήσιμα στοιχεία και πληροφορίες όπως ότι όλοι συμφωνού με τα έργα υποδομής και τις αθλητικές εγκαταστάσεις αρκεί να γίνονται σε όφελος του λαού και δη της νεολαίας.

Ο Δήμαρχος αναγνώρισε ότι δεν τηρεί τη νομιμότητα με τη γραμμή αιγιαλού αλλά απέδωσε την κριτική που γίνεται στις επερχόμενες εκλογές.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεκόπη αφού μετά την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Διονύση Κυβετού ο οποίος επιτέθηκε προσωπικά στα μέσα ενημέρωσης, συνέβησαν απρόσμενα γεγονότα με φωνές, φασαρίες, βρισιές αλλά και κλωτσιές που έπεσαν μέσα στην αίθουσα με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία για να επιβάλλει την τάξη!

 Η συζήτηση
Αρχικά ο Δήμαρχος έκανε μια ενημέρωση του ενός λεπτού για τα έργα με τα γήπεδα τένις και ζήτησε να ακούσει τις θέσεις των υπολοίπων.


Το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Πόλης Θανάσης Παπαηλιού ο οποίος διάβασε μακρυγορώντας την απόφαση που έλαβε για τον ΕΟΤ το Συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα και κατέληξε ότι η πλαζ δεν πρέπει να δοθεί σε ιδιώτες.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του ΖΑΟΑ Πάρις Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στην αγάπη του για το άθλημα του τένις και είπε ότι μέσα σε λίγο διάστημα πήραν τα γήπεδα του ΕΟΤ που είχαν εγκαταλειφθεί και τα έκαναν όπως είναι σήμερα. Αναρωτήθηκε μάλιστα τι γινόταν σε αυτό το χώρο εδώ και 30 χρόνια και ζήτησε να μην υπάρχει μιζέρια και κακομοιριά.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αντώνης Αντίοχος αποκάλεσε το Δήμαρχο στρατάρχη Τίτο που πρώτα αποφασίζει και μετά φέρνει τα θέματα προς συζήτηση και κατήγγειλε τον ετσιθελισμό του κ. Μποζίκη λέγοντας ότι αυτή δεν είναι δημοκρατία.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δ. Κομιώτης ρώτησε αν έχουν γίνει οι νόμιμες διαδικασίες, αν υπάρχει μελέτη,  και χαρακτήρισε ατυχή τον χειρισμό από πλευράς Δήμου.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Κωνσταντίνου ήταν ο μόνος που χειροκροτήθηκε θερμά μετά την ομιλία του αφού έβαλε το θέμα στις σωστές του διαστάσεις. Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι ο Δήμος οφείλει να κάνει υποδομές, αλλά όχι να θέλει να ιδιωτικοποιήσει την περιοχή, σημείωσε ότι η περιοχή του ΕΟΤ απαξιώθηκε από την ίδια την αυτοδιοίκηση και ρώτησε γιατί περιορίζουν την μοναδική παιδική χαρά που υπάρχει στην πόλη!

Ο Δήμαρχος και τα επεισόδια
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κατηγόρησε κύκλους που βρίσκονται απέναντί του ότι κι αν κάνει και είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό στην κοινωνία μας. «Παραλάβαμε την πλαζ σε απόλυτη εγκατάλειψη όπως το ίδιο παραλάβαμε τους δρόμους, τις πλατείες, τα παρτέρια, τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Δεν υπήρχε λίθος επί λίθου και εμείς με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες μισθ΄λωσαμε τα γήπεδα σε αθλητικά σωματεία» είπε ο Δήμαρχος και αναγνώρισε ότι ο Δήμος πληρώνει το φως και το νερό για τη λειτουργία των γηπέδων, όπως κάνει και για όλα τα άλλα γήπεδα.


Ο κ. Μποζίκης αναφερόμενος στα θέματα νομιμότητας του έργου είπε: «όταν ορκίστηκα στο Δήμο Αρκαδίων είπα ότι δεν θα τηρήσω τους άδικους νόμους που δεν θα προάγουν το κοινό καλό. Η γραμμή αιγιαλού έχει περιλάβει κτίρια που δεν θα έπρεπε. Είχαμε μια άδικη χάραξη. Βεβαίως παρατυπήσαμε με τη γραμμή αιγιαλού αλλά προχωράμε στην αλλαγή της. Δεν θα μας καταστήσετε πολιτικά ανενεργούς».

Το κλίμα πυροδότησε με την τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Κυβετός ο οποίος εκτός της επίθεσης που έκανε στους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες, ανέφερε ότι σαν Δημοτικό Συμβούλιο έχουν χρέος να προστατεύσουν τις υπηρεσίες που εμπλέκονται με το έργο (το Λιμεναρχείο, την Κτηματική και την Αστυνομία)  γιατί όταν οι υπουργοί διαβάσουν τα δημοσιεύματα τι θα πουν για το μπάζωμα του ΕΟΤ που γράφουν οι εφημερίδες.

Η συνεδρίαση μετά από λίγα λεπτά διαλύθηκε καθώς υπήρξε θερμό επεισόδιο μεταξύ μέσων ενημέρωσης και παρέμβαση συμβούλων και πολιτών, κλήθηκε η αστυνομία και τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει ξανά απόψε στις 8 μ.μ. για όλα τα υπόλοιπα θέματα.

Σχόλια