Μπήκε Ιούνιος αλλά τζίφος: Για άλλη μια χρονιά δεν υπήρχε ακτοκαθαριστής για τις παραλίες μας.

Καθεστώς έχει γίνει πλέον η ετήσια υποβάθμιση της συμμετοχής της τοπικής αυτοδιοίκησης στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της δημοτικής ενότητας Ελειού-Πρόννων. Κι αυτό σε κραυγαλέα αντίθεση με ότι συμβαίνει σε άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς.

Δυστυχώς οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής θα πρέπει να ξεχάσουν την καταπληκτική εικόνα των παραλιών που προσέφερε το εξειδικευμένο μηχάνημα που είχε αγοραστεί για αυτό το σκοπό.
Παραλίες στρωμένες, χωρίς φύκια, σκουπίδια και λόφους που έδιναν μια εικόνα σοβαρού τουριστικού προορισμού, ειδικά στην εντυπωσιακή παραλία της Σκάλας.

Μετά την προχθεσινή κακοκαιρία η κατάσταση σε τμήματα των παραλίων της περιοχής μας επιδεινώθηκε. Αυτό θα πει κανείς ότι είναι το λιγότερο, καθώς υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα τουριστικής υποδομής και πολιτικής. Μόνο για τις παραλίες αξίζει να σημειωθεί η απώλεια γαλάζιας σημαίας στον Κατελειό, η απώλεια θέσης ναυαγοσώστη στον Πόρο και η εγκατάλειψη του ακτοκαθαριστή που τελικά σώθηκε από το να καταλήξει για παλιοσίδερα.

Δυστυχώς η δημοτική ενότητα είναι αφημένη σε ένα αυτόματο πιλότο και κανείς δεν ασχολείται με ουσιαστικά πράγματα. Πρωτοβουλίες δεν υπάρχουν πλέον σε τοπικό επίπεδο και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει παρασυρθεί σε μια διαχείριση αυτοπροβολής με ανούσια πράγματα που δεν δημιουργούν αναπτυξιακή προστιθέμενη αξία στον τόπο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν ούτε καν νέα τουριστικά φυλλάδια για την περιοχή και αν κάποιος θέλει να πάρει στα χέρια του πληροφορίες για τη Σκάλα, τον Πόρο ή τον Κατελειό πιο πιθανό είναι να βρει στο Αργοστόλι, παρά στα ίδια τα χωριά της περιοχής μας.

Σχόλια

  1. Και εμείς οι επαγγελματίες του Πόρου , τι πράττουμε γι΄αυτή την κατάσταση;Πετάτε χαρταετό, όταν έχει μαΐστρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου