Σκάλα: Τα φωτιστικά σώματα στη Λαγκάδα "έβγαλαν πόδια" και εξαφανίστηκαν.

Εύλογες απορίες έχει προκαλέσει η εξαφάνιση φωτιστικών σωμάτων από τη θέση Λαγκάδα στον οικισμό της Σκάλας. Συγκεκριμένα στην έξοδο του οικισμού από το ξενοδοχείο ''Μαριέττα'' με κατεύθυνση το κέντρο, είχαν τοποθετηθεί το 2009 φωτιστικά σώματα κατά μήκος του νέου πεζοδρομίου που κατασκευάστηκε.

Γεννάται η απορία αν κάποιος έκλεψε τα φωτιστικά σώματα, διότι αν έφυγαν από αυτή τη θέση με πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας τοποθέτησή τους σε κάποια άλλη θέση εντός του οικισμού της Σκάλας.


Η αλήθεια είναι ότι τοποθετήθηκαν κάποια νέα φωτιστικά σώματα σε μια άλλη θέση κοντά στην παραλία, τα οποία μάλιστα έχουν καταπληκτική ομοιότητα με αυτά που ξηλώθηκαν από τη Λαγκάδα.

Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι πρόκειται για τα ίδια. Πιθανότατα θα είναι κάποια καινούργια ή αποθηκευμένα που προϋπήρχαν, για τον πολύ απλό λόγο ότι στη συγκεκριμένη θέση υπήρχαν ήδη φώτα και επαρκής φωτισμός. Οπότε αποκλείουμε το ενδεχόμενο με πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης να ξηλώθηκαν φώτα από μια θέση που δεν είχε, για να πάνε σε μια θέση που ήδη έχει.... θα πρόκειται περί ακατανόητης, λίαν επιεικώς, απόφασης.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε η ίδια η τοπική αυτοδιοίκηση να ξηλώνει φώτα από ένα πεζοδρόμιο τεσσάρων χιλιομέτρων το οποίο εξάλλου είναι φωτισμένο σε όλο το μήκος του.

Επίσης αποκλείουμε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτά να ξηλώθηκαν ως "εξυπηρέτηση" για να τοποθετηθούν κάπου αλλού... Δεν χωράει ο κοινός νους το ενδεχόμενο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης σήμερα.

Αν κάποιος πολίτης έχει κάποια πληροφορία για το συγκεκριμένο ζήτημα ευχαρίστως να μας διορθώσει καθώς η αλήθεια είναι ότι δεν διαθέτουμε ακριβή πληροφόρηση, μόνο παρατηρήσαμε την απουσία των φωτιστικών σωμάτων.

Ωστόσο μέχρι νεωτέρας θα πρέπει να θεωρούμε ότι τα φώτα κλάπηκαν ή ότι ξηλώθηκαν για να αποθηκευθούν για κάποιο άγνωστο λόγο; Εκτός αν τα πήραν για κάποια περιοχή εκτός της Σκάλας; Άγνωστο...

Σχόλια