16.000 αιτήσεις για τουριστική βίζα τη μέρα δέχεται το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα. Ενδιαφέρον Ρώσων για ακίνητα στην Κεφαλονιά.

Μεγάλο το ενδιαφέρον ρώσων για αγορά γης στα ελληνικά νησιά και την Κεφαλονιά. Ενδιαφέρονται κυρίως για οικόπεδα ή έτοιμα κτίσματα με πρόσβαση στην ακτή ή τη θάλασσα. Το μέσο αγοραστικό ενδιαφέρον ανά περίπτωση κινείται από τις 150.000 ευρώ έως τις 250.000 ευρώ. Φυσικά υπάρχουν και μερικοί που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα προκειμένου να αποκτήσουν κάτι συγκεκριμένο.Σε άλλα νησιά, όπως η Κρήτη, Ρώσοι πελάτες έχουν ήδη προβεί σε μαζικές αγορές γης και ήδη κατασκευασμένων παραθεριστικών κατοικιών.

από το tourismlobby

Για πόσα αιτήματα για χορήγηση visa στο Προξενείο μας στη Μόσχα σας λέγαμε προχθές; Περίπου 13.000; Άκυρον. Στο επίπεδο των 16.000 έχουν φθάσει πλέον τα αιτήματα σε καθημερινή βάση ενώ ο συνολικός αριθμός κινείται με ποσοστό αύξησης της τάξης του 50%! Μάλιστα, το προξενείο ζήτησε προ ημερών άλλα εννέα άτομα προκειμένου να ανταποκριθεί στον φόρτο που έχει δημιουργηθεί, αίτημα που σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδη, θα καλυφθεί από τον Σύνδεσμο, ο οποίος, ως γνωστόν, καλύπτει τα έξοδα πρόσληψης 25 ατόμων που στελεχώνουν τα Προξενεία της χώρας στις αγορές με τον μεγαλύτερο όγκο αιτημάτων για χορήγηση θεωρήσεων.

Το ζήτημα στο οποίο δίνεται πλέον μεγάλη έμφαση από πλευράς αγοράς, είναι η εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού να αυξηθεί ο αριθμός των θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων τριετούς διάρκειας στο 50% του συνόλου των θεωρήσεων.
Όπως, όμως, ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης χθες, παρατηρείται μία “δυσκολία” στην επίτευξη αυτού του στόχου, τόσο από πλευράς ορισμένων προξενείων όσο και από τους παρόχους. Για τους τελευταίους, βέβαια, υπάρχει εξήγηση, καθώς με κάθε χορήγηση μίας visa τριετούς διάρκειας, τα visa centers, χάνουν άλλες 4-5, τις οποίες θα έπρεπε να βγάλει το ίδιο άτομα.

Αναφέρθηκε μάλιστα ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει ζητήσει τριμηνιαία αναφορά για ακριβώς αυτό το θέμα...

Σχόλια