Κλείνουν ''μέτωπα'' της αποχέτευσης μέσα στον Πόρο, αλλά ανοίγουν νέα έξω από τον οικισμό.

Εναπόθεση σωλήνων του κεντρικού αγωγού στα Λιμένια.

Με άσφαλτο ξεκίνησαν να καλύπτονται οι εκσκαφές στους δρόμους του Πόρου λόγω των έργων για την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης. Σε κάποιες περιπτώσεις έχει τοποθετηθεί και το καλώδιο που διατρέχει το δρόμο παράλληλα με το δίκτυο σωληνώσεων. Θα ενώνει τα αντλιοστάσια ώστε να γίνεται η μεταφορά των λυμάτων μέχρι το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού.

Παρά την καλή αυτή εξέλιξη, τουλάχιστον στην περιοχή του κέντρου και του λιμανιού, πρόσφατα έφθασαν στον Πόρο νέοι σωλήνες με διατομή κεντρικού αγωγού. Τοποθετήθηκαν στα Λιμένια πριν τη στροφή για το Χερουλάκι. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσουν μέσα στον καλοκαίρι οι εργασίες στον παραλιακό δρόμο Πόρου-Σκάλας για τον κεντρικό αγωγό και τη σύνδεσή του με το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού Πόρου-Σκάλας.

Αν και λόγω της σημασίας του έργου όλοι οι πολίτες θα κάνουν υπομονή, πρέπει να τονιστεί ότι πιθανές εργασίες σε αυτό το κομμάτι του δρόμου και ειδικά στα Λιμένια, θα προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στους οδηγούς. Ο συγκεκριμένος δρόμος το καλοκαίρι έχει μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας για τα δεδομένα της Κεφαλονιάς.

Επιπλέον μεγάλο μέρος των επισκεπτών του Πόρου έρχεται από τη Σκάλα και τον Κατελειό όπου διαμένουν και πιθανές εργασίες μέσα στο καλοκαίρι θα προκαλέσουν για κάποιες μέρες αξεπέραστα προβλήματα προσέγγισης επισκεπτών στον Πόρο.

Αν όντως ξεκινήσουν οι εργασίες θα μένει να διαπιστωθεί πόσο θα επηρεάσουν την προσβασιμότητα και την διερχόμενη τουριστική κίνηση, μιας και στο αντίστοιχο υποέργο αποχέτευσης της Σκάλας σταματούσαν την καλοκαιρινή περίοδο, τουλάχιστον στον κεντρικό δρόμο.

Όλα αυτά σε μια εποχή που οι διανυκτερεύσεις τουριστών στον Πόρο μειώνονται σε διάρκεια και προστιθέμενη αξία για την τοπική οικονομία και η κίνηση εξαρτάται σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό από "περαστικούς".

φωτογραφία από το Porosnews


Σχόλια